Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Un convoi de căruțe, care reface traseul participanților la Marea Unire, a trecut prin Dej – FOTO

Publicat acum

pe

Un convoi de 10 căruţe trase de cai care a plecat din Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş, spre Alba Iulia, cu peste 100 de persoane îmbrăcate în costume populare, a trecut duminică și prin Dej.

Momente emoționante au trăit ieri după-amiază la Dej delegații la Marea Unire care au plecat cu căruțele din întreg județul Maramureș spre Alba Iulia, locul în care cu 100 de ani în urmă s-a înfăptuit MAREA UNIRE.

Locuitorii municipiului Dej, în frunte cu primarul Morar Costan și numeroase oficialități locale, copii cu streaguri în mâini și români adevărați i-au întâmpinat în Piața Bobâlna pentru a le ura ”bun-venit” și ”drum bun” pe mai departe deoarece până la Alba Iulia mai au de parcurs aproximativ 150 de kilometri. Aceștia au fost așteptați cu pâine și sare și s-au bucurat de un program artistic.

Participanţii refac, simbolic, traseul celor care au participat la Unirea din 1918, distanța fiind de peste 300 km. Apoi, aceștia vor fi incluşi în parada populară care va fi organizată la Alba Iulia de 1 Decembrie pentru sărbătorirea Zilei Naţionale a României.

Despre „Convoiul Unirii” se vorbește la nivel național, proiectul gândit de Consiliul Județean Maramureș fiind unul original și inedit. Delegații Maramureșului sunt întâmpinați cu urale în fiecare localitate prin care trec, iar localnicii îi așteaptă cu bucurie, cântând alături de ei cântece patriotice.

FOTO – Facebook

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER