Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Un mall din Cluj a decis să-şi închidă restaurantele preventiv, după ce inspectorii OPC au găsit gândaci la un alt centru comercial

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Conducerea unui mall din Cluj-Napoca a decis, joi, închiderea preventivă a tuturor restaurantelor şi a fast-food-urilor din zona de food court, pentru dezinfectare şi dezinsecţie, după ce s-au găsit gândaci la un alt centru comercial, scrie Mediafax.

Comisarul şef adjunct al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Cluj, Mircea Radu, a declarat pentru sursa citată că reprezentanţii instituţiei vor verifica vineri zona de food-court a centrului comercial care a închis preventiv restaurantele.

Conducerea a decis, joi, să închidă benevol toate restaurantele şi fast-food-urile din zona de food court, inclusiv o cafenea şi o pizzerie de la parterul clădirii, dar şi partea de food de la un supermarket din incintă. Comisarii CJPC Cluj vor verifica vineri zona de food-court. Este de apreciat această decizie a conducerii, chiar dacă restaurantele vor înregistra pierderi financiare”, a spus Radu.

Potrivit unui comunicat al mall-ului, în contextul acţiunilor tematice efectuate de instituţiile abilitate la unităţile de alimentaţie publică din Cluj-Napoca, administraţia centrului comercial, împreună cu operatorii de restaurante din food court, au luat decizia de a demara operaţiuni preventive şi suplimentare de igienizare, dezinfectare şi dezinsecţie.

Totodată, a demarat o procedură de verificare a procesului tehnologic de preparare a alimentelor în restaurantele din food court. Astfel, întrucât testele pot fi realizate doar în timpul programului, locaţiile din food court şi-au întrerupt temporar activitatea pe partea de preparare a alimentelor. Administraţia este în permanenţă preocupată să le ofere clienţilor servicii la cele mai înalte standarde, astfel că acordă o atenţie deosebită respectării normelor sanitare şi de igienă prevăzute de legislaţia în vigoare. În acest sens (…) îşi îndeplineşte toate obligaţiile, realizând operaţiunile de dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare cu o frecvenţă sporită, mai exact, de două ori pe lună în zona de food court, incluzând spaţiile operatorilor, sala de mese, grupurile sanitare din proximitate şi alte spaţii comune. Aceste lucrări sunt efectuate cu o firmă externă, autorizată să furnizeze servicii profesionale de dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare”, se arată în comunicatul citat.

Totodată, pentru menţinerea nivelului de calitate al serviciilor oferite, administraţia mall-ului a precizat că verifică periodic locaţiile de alimentaţie publică, iar dacă sunt identificate vulnerabilităţi, activitatea acestora este sistată temporar, până la remedierea aspectelor sesizate.

Susţinem activitatea autorităţilor competente de a verifica unităţile de alimentaţie publică şi vom da curs tuturor acţiunilor în acest sens, pentru a ne asigura că menţinem standardele înalte ale serviciilor oferite publicului”, se mai arată în comunicat.

În mall-ul care a închis preventiv zona food-court sunt peste 20 de restaurante cu specific internaţional.

CITEȘTE ȘI:

Ştiri din zonă

CLUJ | Polițiștii vor fi la datorie în această minivacanță

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

În perioada 24-26 ianuarie, poliţiştii clujeni vor fi la datorie, pentru a se asigura că perioada minivacanței va fi lipsită de incidente.

La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj au fost dispuse măsuri suplimentare pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea unui climat de ordine și siguranță publică.

Pentru prevenirea producerii accidentelor de circulaţie, polițiștii recomandă conducătorilor auto să adopte în permanență o conduită preventivă în trafic, să respecte indicațiile polițiștilor rutieri, să dea dovadă de răbdare și politețe față de ceilalți participanți la trafic.

Înainte de începerea deplasării, interesați-vă cu privire la traseul care urmează a fi parcurs, la condițiile meteo-rutiere și starea părții carosabile, verificați funcționarea sistemelor de siguranță din dotarea autovehiculului și respectați eventualele semnalizări temporare sau restricții de circulație întâlnite cu ocazia deplasării.

Pe timpul călătoriei cu autovehiculul, recomandăm şoferilor să circule cu viteză redusă, adaptată condiţiilor meteo-rutiere, să păstreze distanţa de siguranţă în mers, pentru a putea opri în siguranţă şi să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic.

Atunci când circulați prin zone aglomerate sau cu trafic pietonal intens, reduceți viteza până la limita care să vă permită să nu fiți surprinși de eventuale obstacole. Pietonii sunt sfătuiți să se deplaseze numai pe trotuar sau acostament, iar traversarea să se facă numai prin locurile special marcate, după ce s-au asigurat că intenția a fost observată.

Continuă să citești

Ştiri din zonă

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj, primele măsuri împotriva noului tip de coronavirus

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Conducerea Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj a anunţat că ia primele măsuri faţă de noul tip de coronavirus.

Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj a luat primele măsuri în ceea ce priveşte noul tip de coronavirus. Aeroportul Cluj vine în sprijinul pasagerilor săi atât prin distribuirea materialelor informative despre coronavirus, cât şi prin serviciile medicale existente în permanenţă pe aeroportul clujean. În acest sens, în terminalele de plecări şi sosiri, la biroul de informaţii, la cabinetul medical şi în zonele ghişeelor de check-in ale aeroportului, au fost afişate mai multe anunţuri de informare şi au fost distribuite pasagerilor flyere cu instrucţiuni referitoare la combaterea şi prevenirea noului tip de coronavirus”, se arată într-un comunicat trimis, joi, de aeroportul clujean.

De asemenea, Aeroportul Cluj „colaborează în permanenţă” cu autorităţile din domeniul sănătăţii publice, cu autorităţile care îşi desfăşoară activitatea în cadrul aeroportului, dar şi cu companiile aeriene „pentru implementarea tuturor măsurilor de precauţie” în ceea ce priveşte cazurile de pneumonii cu coronavirus.

Asistenţii medicali din cadrul Aeroportului Cluj oferă sprijin tuturor pasagerilor care au nevoie de sfaturi sau îngrijiri medicale”, se mai arată în comunicat.

Continuă să citești

Ştiri din zonă

Amenda primită de Angela Rusu după ce sala ei de evenimente din Gherla a fost distrusă de incendiu

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Reprezentanţii Poliţiei Locale din cadrul Primăriei Gherla au declarat pentru Mediafax, că s-a aplicat proprietarului sălii de evenimente o amendă de 1.000 de lei deoarece nu exista autorizaţie de construire.

Potrivit unui răspuns al Inspectoratului Judeţean în Construcţii (IJC) Cluj, transmis la solicitarea Mediafax, după izbucnirea incendiului la sala de evenimente din Gherla a fost făcut un control în urma căruia s-au constatat condiţiile construirii imobilului, starea tehnică a acestuia şi condiţiile în care s-a produs incendiul.

„Având în vedere că lucrările au fost efectuate fără ca proprietarul să deţină autorizaţie de construire, IJC Cluj a solicitat Primăriei Gherla efectuarea unor verificări în urma cărora a fost aplicată o sancţiune contravenţională şi au fost dispuse măsuri şi termen de intrare în legalitate”, se arată în document.

Sala de evenimente a cântăreţei de muzică populară Angela Rusu a fost distrusă de un incendiu izbucnit în 14 decembrie 2019.

Două zile mai târziu, în 16 decembrie 2019, ISU Cluj a anunţat că în urma verificărilor la Compartimentul Avize-Autorizaţii s-a constatat că pentru sala de evenimente din Gherla nu a fost emisă autorizaţie de securitate la incendiu, motiv pentru care s-a aplicat o amendă de 50.000 de lei.

Cauza probabilă a incendiului este scurtcircuit electric la instalaţia de climatizare. Sala de evenimente şi a fost inaugurată în luna mai 2019, în urma unei investiţii de 650.000 de euro şi avea o capacitate de 400 de persoane.

CITEȘTE ȘI:

INCENDIU la o sală de nunți din Gherla! Flăcările au mistuit tot – FOTO/VIDEO

Cauza probabilă a incendiului de la sala de nunți din Gherla!

GHERLA | După incendiul care i-a devastat sala de evenimente, Angela Rusu a fost amendată cu 50.000 lei!

Angela Rusu vorbește pentru prima oară după incendiul de la sala de nunți

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare