Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Un profesor din Dej face naveta la Gherla pentru a se antrena. Acolo, sălile sunt deschise – FOTO

Publicat acum

pe

Cum sălile de fitness din Dej sunt închise, Sorin Borodi, un profesor de matematică din Dej, face naveta la Gherla pentru a se antrena.

Dejeanul Sorin Borodi (55 de ani) a avut probleme serioase de sănătate – obezitate, tensiune arterială, rezultate extrem de proaste la analizele medicale, colesterol, trigliceride. Așa că a luat rapid măsuri. Cu ajutorul unui nutriționist și-a schimbat radical alimentația și a început să frecventeze sala de sport. Rezultatele nu au întârziat să apară, iar după un an de zile, profesorul se poate lăuda că a dat jos 50 de kilograme.

Anunțul închiderii sălilor – în localitățile cu incidența peste 4 – a venit ca un trăznet pentru profesor. ”La Dej s-au închis toate sălile de sport. O problemă gravă, pentru cei ca mine. Mișcarea nu se poate face oriunde, sunt persoane supraponderale, care nu pot să alerge, unii au probleme cu articulațiile, iar sala e singura care îi poate ajuta. Mulți au prescriere de la medicul de familie pentru așa ceva. Pe lângă asta, nu este bună întreruperea, ieșirea din ritm, trebuie făcut sport constant. Pentru mulți dintre cei care frecventau la Dej sala de fitness, închiderea a fost o lovitură grea. Eu n-am stat mult pe gânduri și am început să mă duc la Gherla, unde încă e deschis”, a declarat Borodi pentru gherlainfo.ro.

Cei 15 kilometri până la Gherla, parcurși zilnic cu bicicleta, sunt cea mai bună încălzire, spune profesorul. ”Mi-am făcut deocamdată un abonament pe două săptămâni, pentru că nu știu cât mai țin restricțiile. Am mai discutat cu unii din Dej, nu știau că la Gherla sălile sunt deschise, poate mi-au urmat și alții exemplul”.

Gherla este deocamdată o alternativă pentru cei care vor să facă mișcare, însă și acolo, luni s-a atins pragul de 4 cazuri pozitive la 1000 de locuitori, iar dacă rata se menține peste acest nivel, ar putea urma închiderea sălilor, notează aceeași sursă.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER