Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Un nou SUPERMARKET ar urma să fie inaugurat, în primăvară, la Dej. Despre ce retailer este vorba

Publicat acum

pe

supermarket kaufland

În ultimii ani, s-au vehiculat numele mai multor supermarketuri care ar urma să se deschidă în municipiul Dej. Chiar și așa, nu s-a concretizat decât PROFI. Și nu poate fi vorba despre prezența unui retailer gigant, ci doar despre deschiderea unui nou punct de lucru în municipiu, în contextul în care acesta mai avea deschis un supermarket, tot în Dej, despre care Dej24.ro a scris AICI!

Chiar dacă municipalitatea a încercat în nenumărate rânduri să negocieze cu diferiți actori de pe piața națională, între care Kaufland, Lidl sau Penny, un articol apărut în presa națională relevă faptul că în municipiul Dej ar urma să se deschidă un magazin Mega Image.

Potrivit ZF.ro, retailerul belgian Mega Image, cel mai extins lanţ de magazine din România, a început recrutările pentru magazinele din judeţul Cluj, unde are deja deschise câteva zeci de poziţii.

Primele magazine din zonă ar ur­ma să fie inaugurate în primăvară, po­trivit surselor ZF, iar oraşele de pe lis­tă sunt Câmpia Turzii, Cluj-Napoca, Dej, Huedin şi Turda. În acestea sunt de altfel deschise primele poziţii.

Până în acest moment, nu se cunoaște zona exactă în care va fi amplasat magazinul, însă, în trecut, primarul municipiului Dej afirma, în cadrul unei ședințe a Consiliului Local Dej, că un posibil viitor supermarket ar putea fi construit pe strada Carpați, intersecție cu Ștefan Cicio Pop, unde municipalitatea deține un teren.

Pentru Mega Image aceasta este pri­ma ieşire în zona centrală a ţării, în con­textul în care până acum retai­le­rul a deschis magazine pe o rază de ma­ximum 250 de kilometri în jurul Capitalei.

Mai mult, peste 80% din totalul magazinelor au fost deschise în Bucureşti şi împrejurimi pentru că aceasta este zona cu cea mai mare putere de cumpărare.

Cluj-Napoca este, după Bucureşti, unul dintre cele mai dezvoltate oraşe din ţară, atât din punctul de vedere al investiţiilor primite, cât şi al salariilor medii şi deci al puterii de cumpărare. La fel ca şi în Capitală, Mega Image va aplica în judeţul Cluj o strategie si­mi­lară, urmând să deschidă magazine atât în reşedinţa de judeţ, cât şi în împrejurimi. Compania va deschide de la zero primele magazine din ju­de­ţul Cluj fără să preia vreo reţea deja exis­tentă, potrivit datelor ZF. Oficia­lii Mega Image nu au dorit să ofere informaţii cu privire la acest subiect.

Retailerul belgian care are pe pia­ţa locală 499 de supermarketuri şi ma­ga­­zine de proximitate a terminat S1 cu afaceri de aproa­pe 2,2 mld. lei, în ur­ca­re cu 32% com­pa­ra­­tiv cu aceeaşi pe­rioa­dă din 2015. În 2015 belgienii au ajuns la afaceri de 3,5 mld. lei (780 mil. euro) după un avans de 26%.

 

Sursa – ZF.ro

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER