Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Unde pot sacrifica locuitorii municipiului Dej miei de Paște

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă

Locuitorii municipiului Dej care vor să sacrifice miei cu ocazia sărbătorilor pascale o pot face pe strada Sălciilor din Dej, în incinta Târgului de Animale.

DSVSA Cluj asigură în această perioadă permanența pentru efectuarea examenului trichineloscopic, dar și pentru expertizarea produselor alimentare.

Reprezentanții DSVSA Cluj au anunțat că sacrificarea mieilor se poate realiza numai în unitățile de abatorizare autorizate sanitar-veterinar.

În județul Cluj există două astfel de unități: abatorul Roxmont din Iara și abatorul CIA Aboliv din Mihai Viteazu.

Totuși, la solicitarea autorităților locale, au fost amenajate centre temporare de sacrificare a mieilor. În aceste centre DSVSA va asigura supravegherea sanitar-veterinară, iar carnea de miel rezultată se obține numai la cererea directă a consumatorilor și numai după efectuarea examenului ante și post-mortem. Această carne nu poate fi livrată în vederea comercializării către alte unități din domeniul alimentar.

La nivelul municipiului Dej activitatea de sacrificare a mieilor se realizează în incinta târgului de animale, situat pe strada Sălciilor, până sâmbătă, 27 aprilie, începând cu ora 07:00.

Primăria Municipiului Dej atenționează cetățenii asupra importanței achiziționării cărnii și a celorlalte produse de origine animală din puncte organizate în condiţiile legii şi amenajate corespunzator, în care se asigură supravegherea sanitară-veterinară şi în care sunt respectate condiţiile de igienă, cerinţele legale privind identificarea şi bunăstarea animalelor şi gestionarea materialului cu risc specific”, se arată într-un comunicat al Primăriei Dej.

La nivelul județului Cluj, activitatea de sacrificare a mieilor în spații amenajate temporar se realizează în următoarele locații:

  • TURDA – str. Al. Ioan. Cuza f.n
  • CÂMPIA TURZII – str. G. Coşbuc f.n
  • GHERLA – str. Liviu Rebreanu 52/A
  • CENTRUL AGROTRANSILVANIA DEZMIR – str. Crişeni f.n – Asociaţia Crescătorilor de Animale Someşana
  • CENTRUL EXPOTRANSILVANIA CLUJ NAPOCA – Mărăşti – Ovinex Cojocneana Cooperativa Agricolă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER