Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Unirea Principatelor Române va fi sărbătorită și la Dej. Vezi PROGRAMUL

Publicat acum

pe

Primăria Municipiului Dej organizează miercuri 24 ianuarie, manifestări dedicate Unirii Principatelor Române care vor fi marcate de deschiderea Muzeului Municipal Dej.

Evenimentele vor debuta la ora 12:00 cu demonstrații de luptă cu gladiatori în zona din fața Primăriei Municipiului Dej și ateliere de meşteşuguri antice și jocuri romane care se vor desfășura în incinta muzeului.

La ora 14:00 va avea loc inaugurarea Muzeului Municipal  Dej. Seria evenimentelor dedicate Unirii Principatelor Române va continua de la ora 14:30 la Centrul Cultural ”Arta”, unde Prorectorul Universității Babeș Bolyai-prof univ dr. Ioan Bolovan va susține conferința cu tema ”De la Mica la Marea Unire”.

”La 24 ianuarie 1859, a fost făcut primul pas spre Marea Unire de la 1918. Unirea Principatelor Române este un moment important ce vorbește despre dorința de unitate a nației noastre. Am ales această zi pentru a reda comunității dejene și nu numai,  spațiul muzeal în care sunt păstrate mărturii ale istoriei spirituale și culturale someșene. Muzeul Municipal Dej găzduiește colecții importante care aveau nevoie de un loc în care să fie puse în valoare așa cum se cuvine,  printr-o investiție pe măsură”, a declarat primarul Morar Costan.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER