Conectează-te cu noi

Politic

Vicențiu Știr, candidat ALDE pentru o funcție de deputat: „Susțin antreprenoriatul social!” (E)

Publicat acum

pe

deputat-vicentiu

loading...

Omul de afaceri dejean Vicențiu Știr, candidat din partea ALDE pentru o funcție de deputat, a vorbit recent despre proiectele pe care le va implementa în domeniul antreprenoriatului social, dacă va fi ales în Parlamentul României.

Sunt atât de multe posibilităţi prin care societatea românească poate accesa nu numai resurse financiare, ci mai ales orientări şi viziuni inedite, de natură de a stimula dezvoltarea, reviramentul economic şi bunăstarea. Dar pentru acest lucru e nevoie de informaţie, deschidere şi disponibilitate informaţională. Toate acestea sunt apanajul noii generații de antreprenori, pentru care profitul, în destinaţia sa, atinge şi o nevoie socială. Mă refer aici la antreprenoriatul social ,despre care nimeni din clasa politică nu spune nimic. Antreprenoriatul social este o soluţie pentru dezvoltarea comunităţilor. Afacerile sociale reprezintă afaceri viabile economic, care, prin însăşi activitatea lor, contribuie la rezolvarea unei probleme sociale. Ele creează locuri de muncă şi sunt o soluţie pentru dezvoltarea pe termen lung a comunităţilor. Nu este acum nici timp nici loc pentru a dezvolta subiectul, dar sunt necesare a fi prezentate. Iată câteva date:

Atlasul Economiei Sociale 2014, arată că, la nivelul Uniunii Europene, aproximativ 10% din mediul de afaceri european este reprezentat de afaceri sociale. Acestea integrează peste 11 milioane de angajaţi, sub diferite forme de organizare.

  • Franţa, Italia, Belgia, Marea Britanie, Spania, Portugalia şi Irlanda au legi comprehensive privind economia socială;
  • Măsuri non-financiare de sprijinire a antreprenoriatului social există în Belgia, Finlanda şi Marea Britanie. Aici se găsesc incubatoare regionale, servicii de consultanţă pentru începerea şi dezvoltarea de afaceri sociale şi centre de asistenţă tehnică.

Dacă există voinţă politică atunci poate exista şi inovaţie ecomomică, aplicabilă şi implementabilă. Aici este vorba deja de apanajul omului politic parlamentar, făuritor de legi. Regretul meu cel mare este însă că, timpul îşi urmeză cursul, iar noi, generaţia vizionară a întreprinzătorului român, mic şi mijlociu, ne exprimăm intenţiile de construcţie economică şi socială, doar o dată la 4 ani”, a afirmat Vicențiu Știr, candidat ALDE pentru o funcție de deputat.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

TU AI DAT LIKE?

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER