Conectează-te cu noi

Social-Cultură

VIDEO – Slujba de Înviere, la Dej | Cum a arătat noaptea de Înviere fără credincioşi

Publicat acum

pe

Pentru prima dată în istoria Bisericii Ortodoxe Române, Slujba de Înviere s-a desfășurat fără credincioși în lăcașurile de cult. La Dej, la fel ca în toată țara, bisericile au fost goale.

Slujba Învierii Domnului a fost oficiată, azi-noapte, în toate lăcaşurile de cult ale Bisericii Ortodoxe Române de către preoţi şi personal clerical, dar fără credincioşi. Prezenţa acestora în biserici, în curtea sau în apropierea lăcașurilor de cult a fost interzisă prin ordonanţe militare, ca urmare a pandemiei de coronavirus.

La Dej, Lumina Sfântă a ajuns în jurul orei 23, aceasta fiind primită de preotul Ioan Buftea, protopopul Dejului. Ulterior, Lumina Sfântă a fost trimisă în toate parohiile din zonă (detalii și imagini FOTO/VIDEO AICI).

Reporterii Dej24.ro au fost prezenți, azi-noapte, în Biserica Sf. Nectarie din cartierul Dealul Florilor și au transmis LIVE, integral, Slujba de Înviere și Dumnezeiasca Liturghie. Serviciul liturgic a fost urmărit de zeci de mii de credincioși din Dej și împrejurimi.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER