Conectează-te cu noi

Administraţie

VIZITĂ EUROPEANĂ la Dej – Corina Crețu, primită în ambulatoriul Spitalului Municipal – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu a vizitat în această după-amiază Spitalul Municipal Dej, acolo unde i-a fost prezentat ambulatoriul integrat.

Înainte de a ajunge însă la Dej, comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu s-a întâlnit cu autoritățile locale din Zalău și a avut un dialog cu cetățenii pe tema viitorului Europei și a politicii de dezvoltare regională. După-amiază, social-democrata a vizitat o pensiune din Jibou, realizată cu finanțare europeană.

În această seară, în jurul orei 19, oficialul european Corina Crețu a ajuns la Spitalul Municipal Dej – al cărui ambulatoriu a fost de asemenea modernizat cu fonduri europene – și a vizitat unitatea din cartierul 1 Mai. Acesteia i-a fost prezentat ambulatoriul integrat (valoare 500.000 de euro, finalizat în urmă cu cinci ani), iar apoi – deși nu era prevăzut în program – a văzut și noul CPU, prezentarea locației fiind făcută de managerul Mihai Pandrea.

Înainte de vizita propriu-zisă, Corina Crețu a făcut mai multe declarații referitoare la rata de absorbție a fondurilor europene și a lăudat zona de Nord-Vest. Primarul Morar Costan – cel care a întâmpinat-o la sosire, alături de numeroși consilieri locali PSD – i-a făcut un rezumat al fondurilor europene atrase în mandatul său și i-a dezvăluit și una dintre grijile sale: lipsa centurii ocolitoare, care nu a fost prinsă în Master Plan. Crețu i-a sugerat edilului să apeleze la Banca Europeană pentru Investiții.

Ce i-a mai spus comisarul european despre posibilitatea ca proiectul centurii ocolitoare să se afle în viitor pe o ”listă de rezervă”, în MATERIALUL VIDEO de mai jos. 

Mâine, la Cluj-Napoca, comisarul pentru politică regională va discuta tematica simplificării, absorbției și specializării inteligente în domeniul fondurilor UE cu autoritățile locale, regionale și naționale, precum și cu beneficiarii de finanțare europeană, în cadrul reuniunii organizate de Comisia de dezvoltare regională (REGI) din Parlamentul European.

Tot mâine, comisarul european va participa, alături de viceprim-ministrul Sevil Shhaideh, și la o întâlnire organizată la Palatul Prefecturii din Cluj, la care vor fi prezenți directorul general al ADRNV, Marcel Boloș, șeful Comisiei REGI, Lambert von Nistelrooij, șeful Unității pentru România în cadrul DG Regio al CE, Carsten Rassmusen, precum și alți membri ai Comisiei.

Vizita comisarului european Corina Crețu survine în contextul organizării, de către Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest, alături de importante instituții la nivel european, național și regional, a Zilelor REGIO 2017, în perioada 18-20 septembrie, la Cluj-Napoca.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER