Conectează-te cu noi

Naţional

Vremea se răcește considerabil și este cod GALBEN de vânt puternic în mai multe zone. Când vine FRIGUL

Publicat acum

pe

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) informează că vremea se va răci în această săptămână, și a emis atenționări de cod galben de vânt puternic valabile în următoarea perioadă, în mai multe localități din țară.

Până pe 26 septembrie, la ora 08.00, vor fi intensificări ale vântului și o răcire accentuată a vremii.

Potrivit ANM, vor fi perioade de timp în care vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, cu rafale în general de 50…60 km/h și temporar va ploua la început în vest, în centru și în nord, apoi local și în celelalte regiuni. În zona montană, la altitudini de peste 1800 m, trecător vor fi precipitații mixte.

Răcirea vremii va continua în jumătatea de nord-vest a teritoriului, iar începând de marți (25 septembrie) se va resimți în toată țara, astfel că valorile termice vor fi cu până la 8…10 grade mai coborâte decât cele normale în această perioada a anului.

Vremea rece va persista până spre sfârșitul săptâmânii.

Una dintre atenționările de Cod galben de vânt puternic este valabilă, luni, între orele 2.00 și 10.00, în zona: Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei
și zona montană;

În regiunile vizate, vântul se va intensifica temporar, cu viteze de 55…65 km/h, iar pentru intervale scurte de timp vor fi rafale de peste 65…70 km/h. În zona montană vor fi intensificări susținute ale vântului, cu rafale care pe creste vor depăși 100…120 km/h.

În intervalul orar 10.00 – 23.00, o atenționare de Cod galben este valabilă și în:Oltenia, Moldova, Dobrogea, local Muntenia și Transilvania, precum și zona montană.

În aceste regiuni vor fi intensificări temporare ale vântului, cu viteze de 55…65 km/h, iar pentru intervale scurte de timp, îndeosebi în sudul Olteniei, vor fi rafale de peste 65…70 km/h. La munte vântul va continua să sufle tare, cu rafale care pe creste vor depăși 100…120 km/h.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER