Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Zilele Maghiarilor Dejeni continuă la Dej! Activități pentru toate vârstele

Publicat acum

pe

La Dej se desfășoară, începând de joi, 10 august, cea de-a V-a ediție a Zilelor Maghiarilor Dejeni.

Evenimentul a debutat joi, 10 august, cu începere de la ora 18:00, la Galeria de Artă Dej, cu vernisarea expoziției plastice a artistului Fulop Csaba, intitulată „Dejul în pictură”. La această activitate au fost prezenți numeroși dejeni, invitați din alte localități din țară și din străinătate, reprezentanți remarcabili ai comunității maghiare, printre care deputatul UDMR Csoma Botond, prof. Jánossy Sándor-Cetățean de Onoare al Municipiului Dej, consilierii locali Kovrig Anamaria – președintele UDMR Dej și Varga Lorand, Peti Luidort (organizatorul vernisajului), Fulop Csaba (prezentatorul expoziției de pictură) și mulți alții.

La acest eveniment au participat și numeroși reprezentanți ai comunității românești, printre care viceprimarul municipiului Dej, Teodora Muncelean, prof. Giurgiu Gheorghe – președintele Comisiei de Cultură din cadrul Consiliului Local al Municipiului Dej, dar și prof. Constantin Albinetz, șeful Direcției Cultură din cadrul Primăriei Municipiului Dej.

Manifestările au continuat ieri, 11 august, în Piața Bobâlna din Dej unde, cu începere de la ora 19:00, a avut loc Festivalul Internațional de Dansuri Populare.

Zilele Maghiarilor Dejeni continuă astăzi, cu începere de la ora 10:00, în incinta Green Pub. Aici, cei care vor răspunde „prezent” invitației organizatorilor de a lua parte la acest eveniment vor avea parte de diferite activități meșteșugărești, un spectacol interactiv al magicianului Belloni, o demonstrație de gătit gulaș la ceaun, dar și diferite concerte, în care vor evolua: Operettissimo, Knock Out, Miller Zoltan și Vago Bernadett.

 

FOTO – Arhivă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER