Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Ziua 2 – ”Subofiţerul/ Soldatul Anului” 2018, etapa finală, la Dej – FOTO

Publicat acum

pe

A doua zi a competiției „SUBOFIȚERUL/SOLDATUL ANULUI 2018”, care a avut loc miercuri, 7 noiembrie, la Dej, a debutat cu o vizită informală la Salina Ocna Dej.

Acolo, militarii au vizitat capela din incinta minei și prin ghija ghidului au aflat multe informații legate de formarea minereului de sare și istoria sării din zona Dejului.

Ulterior, militarii s-au deplasat din mină direct în poligon, unde s-a desfășurat una dintre cele mai importante probe din cadrul competiției – tragerea cu armamentul de infanterie. A avut loc un concurs de precizie, de la distanța de 100 de metri, din poziția în picioare, nerezemat.

Ziua s-a încheiat târziu în noapte, asta pentru că după apusul soarelui s-a desfășurat proba de orientare cu ajutorul busolei și a hărții, pe timp de noapte, în teren necunoscut.

Vă reamintim, începând de marți și până vineri, concurenții militari au parcurs sau urmează să parcurgă probe teoretice şi practice constând în cunoaşterea noţiunilor de pregătire militară generală, evaluarea competenţelor în limba engleză, trageri cu armamentul de infanterie, demonstrarea abilităţilor şi deprinderilor în disciplinele Geniu, Apărare C.B.R.N., Comunicații, Topografie Militară, Instrucţie Sanitară, Instrucţie de Front şi pregătire fizică.

Competiţia „Subofiţerul/ Soldatul Anului” are ca scop identificarea, recompensarea şi promovarea celor mai bine pregătiţi militari, care să întruchipeze profesionistul capabil să lupte, să conducă, să instruiască şi să motiveze personalul din subordine pentru îndeplinirea misiunilor ce le revin.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER