Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Ziua Culturii Naționale la Dej – GALERIE FOTO

Publicat acum

pe

Primăria Municipiului Dej – prin intermediul Muzeului Municipal, Bibliotecii Municipale și a Centrului Cultural ”Arta” – a organizat azi, 15 ianuarie, mai multe manifestări dedicate Zilei Culturii Naționale.

Manifestările au debutat la ora 11, la bustul poetului Mihai Eminescu, unde s-au depus coroane. Ulterior, la Centrul Cultural ”Arta”, prin participarea Cercului Metodic al Profesorilor de Limba și Literatura Română, a reprezentanților Cenaclului Literar ”Radu Săplacan” al ASTRA Dej și al Cenaclului Literar ”TRILL” s-a organizat un microrecital de poezie eminesciană susținut de către liceeni, cărora li s-au alăturat și mai mulți poeți dejeni. Evenimentul s-a desfășurat fără public, cu respectarea tuturor condițiilor impuse de contextul epidemiologic.

De menționat și că Biblioteca Municipală Dej organizează o expoziție de carte dedicată poetului Mihai Eminescu, deschisă în perioada 15-22 ianuarie 2021. Totodată, azi, de Ziua Culturii Naționale, accesul este gratuit în sălile de expoziție ale Muzeului Municipal Dej.

”Poetul Mihai Eminescu este legat de orașul nostru deoarece în drumul său spre Blaj a vizitat Dejul unde a avut răgazul să scrie un articol pentru revista „Familia” din Oradea, la data de iunie 1866”, a transmis municipalitatea.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER