Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Ziua Națională a României, marcată la Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” Dej – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

1 Decembrie Mihai Eminescu (3)

Elevii Școlii Gimnaziale ”Mihai Eminescu” Dej au marcat astăzi, prin mai multe activități inedite, Ziua Națională a României.

Manifestările prilejuite de Ziua Națională a României au debutat cu un concurs de istorie intitulat ”Ne-am născut din daci și din romani”, la care au participat elevi din clasele a IV-a. Împărțiți pe patru gupe – ”Romani”, ”Daci”, ”Geți” și ”Traci” – școlarii au fost nevoiți să răspundă mai multor întrebări din programa pentru clasele a IV-a, iar la final cei mai buni au fost declarați câștigători.

Apoi a urmat un alt concurs de creație literară și plastică cu tema ”Sunt român, ce mândru nume”, lucrările fiind realizate tot de elevii claselor a IV-a din unitatea de învățământ.

Cu siguranță cea mai inedită activitate s-a desfășurat în ”ora de istorie vie”, unde reprezentanți ai Asociației Terra Dacica Aeterna din Cluj-Napoca au prezentat portul dacilor și romanilor, armele acestora, dar și obiceiurile lor. Elevii din Dej s-au declarat fascinați de cele văzute și, împreună cu învățătorii lor, au promis că în Săptămâna ”Școala Altfel” se vor deplasa în Cluj-Napoca pentru a vedea atelierele celor din asociația clujeană.

Manifestările dedicate Zilei de 1 Decembrie au continuat cu un program artistic – ”Slavă eroilor noștri” – care a cuprins cântece și poezii patriotice, momentul fiind pregătit de înv. Lăcrămioara Cristina Turc.

Partea a doua a evenimentelor din școala dejeană a debutat la ora 12. După o scurtă ”lecție” de istorie despre semnificația zilei de 1 Decembrie, susținută de profesorul Dan Ciprian, pe scena sălii festive a școlii a urmat un program cultural-artistic oferit de elevii clasei a VI-a A. Aceștia au recitat poezii și au interpretat cântece patriotice, în aplauzele colegilor lor prezenți în număr mare în sala festivă.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER