Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Ziua Națională a României, sărbătorită la Dej – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

Ziua Nationala a Romaniei - 1 Decembrie (4)

Ziua Națională a României a fost marcată astăzi și la Dej, printr-o serie de manifestări organzate de Primăria Dej.

Activităţile au debutat la ora 12:45, la bustul Cardinalului Iuliu Hossu din cartierul 1 Mai, acolo unde s-a oficiat o slujbă religioasă și s-au depus coroane. Apoi, de la ora 13:55, manifestările au continuat în Piaţa Bobâlna, cu intonarea Imnului Naţional, alocuţiunea primarului municipiului Dej, Morar Costan, o slujbă religioasă oficiată de mai mulți preoți – în frunte cu Protopopul de Dej, Ioan Buftea, cu depuneri de coroane și defilarea Gărzii de Onoare.

În final, municipalitatea a pregătit un scurt moment omagial – intitulat „1 Decembrie” – în cadrul căruia s-au recitat poezii și s-au interpretat cântece patriotice și colinde. Dejenii care au ales să răspundă ”prezent” invitației de a participa la aceste manifestări au fost ”răsplătite” cu sarmale.

La evenimentele din Dej au participat numeroase oficialități: primarul Morar Costan, viceprimarul Aurelian Mureșan, deputatul Cornel Itu, consilierii județeni Vasile Sălătioan și Marius Mânzat, consilieri locali, Protopopul Ioan Buftea, reprezentanți ai partidelor politice, Poliției, Armatei, Jandarmeriei, Poliției Locale și Pompierilor, precum și cadre didactice și elevi ai unităților de învățământ de pe raza municipiului.

După cum se știa deja încă de câteva zile, în acest an nu s-au organizat focuri de artificii și nici defilare cu torțe, ca urmare a tragediei din clubul Colectiv. Decizii asemănătoare s-au luat în toate orașele țării.


Ziua Națională a României, sărbătorită la Dej – FOTO/VIDEO

Posted by Dej24.ro on 1 Decembrie 2015

Reclamă
Protejat cu parola. Introdu parola pentru a vedea comentariile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER