Polițiștii din Dej, MOMENT DE RECULEGERE pentru colegul lor NISTOR GHEORGHE, ucis în sediul Poliției Vișeu de Jos – FOTO/VIDEO

loading...

reculegere-politist-mort-1

În semn de respect şi solidaritate, astăzi, la ora 14, poliţiştii din Dej, alături de colegii din județul Cluj aflaţi în serviciu, au ținut un moment de reculegere în memoria subinspectorului de poliţie (post mortem) NISTOR GHEORGHE, ucis în sediul Poliției Orașului Vișeu de Jos.

La ora 14, timp de un minut, polițiștii din Dej au pornit semnalele acustice și luminoase ale autospecialelor de poliție aflate în Piața Bobâlna, în centrul orașului, în semn de respect față de colegului lor ucis la datorie. Ulterior, oamenii legii s-au deplasat în coloană la sediul lor de pe strada Nicolae Titulescu.

Vă reamintim, polițistul din localitatea maramureșeană Vișeu de Sus a fost gasit mort, miercuri seara, în sediul Postului de Poliție din Vișeu de Sus. În urma cercetărilor preliminare a fost avansată posibilitatea suicidului, ulterior procurorii constatând că bărbatul prezenta pe corp urmele a două posibile înjunghieri, iar arma din dotarea acestuia era disparută.

Două persoane au fost ieri arestate preventiv pentru omor, iar suspecții ar fi frați.

Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) din MAI a arătat, într-un comunicat de presă, că miercuri seara „agentul șef de poliție Ghe. N., încadrat ca șef al Postului de Poliție din localitatea Vișeu de Jos, care se afla în serviciu planificat, între orele 08.00-16.00, a fost găsit mort în incinta sediului instituției, unde își desfășura activitatea.

Cercetările făcute de către criminaliștii de la IPJ Maramureș, sub coordonarea procurorului desemnat de catre Parchet, coroborate cu expertiza medicilor legiști, au stabilit faptul că acesta a decedat ca urmare a unor lovituri fatale – cel mai probabil de cuțit „primite în abdomen și în zona costală„, se precizează în comunicat.

De asemenea, în cadrul cercetărilor făcute la fața locului, s-a stabilit că „arma din dotare și muniția aferentă nu se mai aflau asupra șefului de post„.

Autopsia facută de medicii legiști a confirmat că polițistul a fost ucis, iar anchetatorii au stabilit la scurt timp un cerc de suspecți, vineri, doi bărbați fiind reținuți.

Subinspectorul de poliţie (post mortem) NISTOR GHEORGHE s-a născut la data de 15 august 1968 în localitatea Vişeu de Sus, judeţul Maramureş. Şi-a început activitatea profesională în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş la data de 01.02.1995, fiind încadrat ca şi subofiţer pază şi ordine în cadrul Poliţiei Oraşului Vişeu de Sus, urmând ca de la data de 01.10.1996 să fie numit ajutor şef de post, apoi şef de post în cadrul Postului de Poliţie Comunal Vişeu de Jos.

În cei peste 21 de ani de activitate, EROUL subinspector de poliţie (post mortem) NISTOR GHEORGHE a muncit cu ataşament şi dăruire, cu abnegaţie şi sacrificii în activitatea desfăşurată în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, fiind prezent la datorie indiferent de oră, zi sau noapte, reuşind să-şi îndeplinească corect şi la timp sarcinile profesionale curente, aducând o importantă contribuţie la creşterea prestigiului şi imaginii instituţiei din care a făcut parte. De asemenea, şi-a dus întotdeauna la bun sfârşit sarcinile ce i-au fost încredinţate precum şi alte activităţi specifice cu un risc ridicat în care a fost angrenat.

În activitatea desfăşurată în cadrul acestei instituţii agentul a dovedit responsabilitate, iniţiativă şi pricepere în muncă, iar pentru rezultatele obţinute a fost apreciat de şefii nemijlociţi şi conducerea unităţii cu calificative de „Foarte bun” conferindu-i-se şi semnele onorifice „În Serviciul Patriei” pentru XV ani de activitate, respectiv XX ani de activitate.

​În după amiaza zilei de 04.01.2017 un destin cumplit a hotărât să plece, în timp ce se afla la Postul de Poliţie al Comunei Vişeu de Jos, lăsând în urmă familia, colegii, prietenii.

Într-o asemenea împrejurare cuvintele sunt prea mici şi neînsemnate, însă ne plecăm cu tristeţe capetele și împărtăşim imensa tristeţe şi durere pricinuită de plecarea camaradului nostru. În memoria noastră îl vom păstra mereu ca pe un OM de onoare, profesionist ce a câștigat respectul și afecțiunea tuturor.

Transmitem familiei sincere condoleanţe şi o asigurăm de profunda noastră compasiune”, precizează reprezentanții IPJ Maramureș.

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească!

loading...
Categorii: Social-Cultură

Despre autor

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.
Câmpurile necesare sunt marcate cu*