Conectează-te cu noi

Eveniment

Angajaţii Salinei Ocna Dej continuă protestul! Oamenii au dormit în subteran, iar activitatea este blocată

Publicat acum

pe

protest-salina-ocna-dej-2

Circa 80 de angajaţi ai Salinei Ocna Dej continuă protestul în subteran, după ce au dormit acolo în cursul nopţii, activitatea salinei fiind întreruptă în totalitate, potrivit Mediafax.

Liderul de sindicat al Sindicatului ”Solidaritatea” din cadrul Salinei Ocna Dej, George Mogojan, a declarat astăzi, pentru sursa citată, că protestatarii aşteaptă noi negocieri cu conducerea Societăţii Naţionale a Sării pentru dezamorsarea conflictului de muncă.

Circa 80 de angajaţi ai Salinei Ocna Dej continuă protestul în subteran, după ce au dormit noaptea acolo, iar restul continuă la suprafaţă, activitatea fiind întreruptă total. Nu se lucrează deloc în salină. Noi aşteptăm noi negocieri cu conducerea Societăţii Naţionale a Sării, să găsim soluţii pentru aplanarea conflictului. Directorul general Dumitru Matei a fost la Salina Ocna Dej, dar s-a reîntors la Bucureşti şi aşteptăm să revină, aşa ne-a promis. O ambulanţă este în zonă pentru a acorda asistenţă medicală celor din subteran în cazul în care vor avea nevoie”, a spus Mogojan.

Potrivit acestuia, oamenii sunt calmi, dar hotârâţi să ducă protestul până la capăt.

Angajaţii aşteaptă să fie plătiţi după munca prestată. Nu există o corelare între veniturile realizate şi cheltuielile salariale, este o discrepanţă. Oamenii au lucrat mai mult, dar nu au fost plătiţi mai mult şi asta doresc, să fie plătiţi după cât au lucrat. Societatea Naţională a Sării are şapte sucursale, iar Salina Ocna Dej realizează 36% din veniturile societăţii, restul de două treimi fiind asigurat de celelalte 6 sucursale. Cu asta cred că am spus tot”, a mai spus Mogojan.

Peste 100 de angajaţi ai Salinei Ocna Dej s-au blocat, ieri, în subteran, cerând să fie plătiţi în funcţie de realizări şi de producţia înregistrată.

Primarul municipiului Dej, Morar Costan, a declarat că angajaţii au reclamat faptul că sume importante realizate la Salina Ocna Dej sunt trimise pentru sprijinirea financiară a altor saline din ţară.

La rândul lor, reprezentanţi ai Societăţii Naţionale a Sării declarau, ieri, sursei citate, că protestul angajaţilor de la Salina Ocna Dej este „nejustificat”: „Motivul invocat este legat de acordarea unor premii şi a recompensei anuale. Protestul este nejustificat întrucât până la aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli aferent anului 2016 prin HG, cheltuielile de natură salarială se pot acorda angajaţilor Societăţii Naţionale a Sării numai cu respectarea unor prevederi legale”.

Vă reamintim, în urmă cu aproape un an, pe data de 14 decembrie, angajații Salinei Ocna Dej au protestat din nou în subteran vis-a-vis de fondul de salarii care a fost redus. Atunci, unui număr de cinci mineri li s-au făcut rău și au avut nevoie de îngrijiri medicale, acuzând stări de greață și dureri de cap, după ce au refuzat să iasă din subteran timp de 37 de ore.

Sursa – Mediafax.ro

CITEȘTE ȘI:

PROTESTELE de la Salina Ocna Dej continuă! Minerii s-au BLOCAT în subteran

PROTEST la Salina Ocna Dej. Minerii AU ÎNTRERUPT ACTIVITATEA! – FOTO/VIDEO

GREVĂ SPONTANĂ la Salina Ocna Dej! 100 de muncitori AU ÎNTRERUPT ACTIVITATEA! – FOTO/VIDEO

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER