Conectează-te cu noi

....

Eveniment

PROTESTELE de la Salina Ocna Dej continuă! Minerii s-au BLOCAT în subteran

Publicat acum

pe

....

protest-salina-ocna-dej-3

De mai bine de 48 de ore, mai mulți mineri protestează la Salina Ocna Dej. Aceștia sunt dispuși să nu renunțe la grevă și, mai mult decât atât, s-au blocat în subteran până când revendicările lor vor fi onorate.

....

Protestul spontan de la Salina Ocna Dej a început luni dimineață, în jurul orei 6, când muncitorii din schimbul unu au refuzat să intre în subteran și au întrerupt programul de lucru. Acestora li s-au alăturat rând pe rând angajați aflați în timpul liber, veniți de acasă pentru a protesta, iar mai apoi colegi din alte două schimburi, cel de după-amiază și cel de noapte. În total, aproximativ 200 de muncitori ai Salinei Ocna Dej au aderat la protest.

O parte dintre nemulțumiți s-au întâlnit luni dimineață, înainte de ora 7, cu conducerea salinei și și-au spus ofurile. Reprezentanții salinei au încercat să-i convingă să renunțe la această formă de protest, dar fără succes însă.

Mai mult decât atât, în cursul zilei de ieri, după numeroase discuții între liderii de sindicat, conducerea Salrom, conducerea Salinei Ocna Dej, prefectul județului Cluj și primarul Morar Costan, nu s-a ajuns la niciun consens, astfel că angajații salinei au decis să continue protestele.

Epuizați și demoralizați de deciziile luate la masa negocierii, minerii au decis în această dimineață să ducă protestul la un alt nivel și să se blocheze în interiorul minei. Aceștia spun că decizia este una riscantă din cauza faptului că nivelul de oxigen din interior este destul de scăzut, mina nefiind aerisită pe fondul lucrărilor sistate din ultimele zile.

Angajații salinei spun că salariile sunt mici – 1800 de lei un muncitor cu vechime -, iar sporurile și primele au fost tăiate. De asemenea, oamenii se plâng că sume importante din fondul de salarii nu ajung la ei, deși sucursala de la Dej are cea mai mare productivitate dintre toate unitățile din țară.

O altă nemulțumire este legată de faptul că cel de-al 13-lea salariu – promis pentru începutul acestei luni – nu le-a fost dat până în acest moment.

Vă reamintim, în urmă cu aproape un an, pe data de 14 decembrie, angajații Salinei Ocna Dej au protestat din nou în subteran vis-a-vis de fondul de salarii care a fost redus. Atunci, unui număr de cinci mineri li s-au făcut rău și au avut nevoie de îngrijiri medicale, acuzând stări de greață și dureri de cap, după ce au refuzat să iasă din subteran timp de 37 de ore.

FOTO – Arhivă

CITEȘTE ȘI:

PROTEST la Salina Ocna Dej. Minerii AU ÎNTRERUPT ACTIVITATEA! – FOTO/VIDEO

GREVĂ SPONTANĂ la Salina Ocna Dej! 100 de muncitori AU ÎNTRERUPT ACTIVITATEA! – FOTO/VIDEO

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER