Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Astăzi încep ZILELE DEJULUI. Deseară urcă pe scenă MATTEO

Publicat acum

pe

Zilele Dejului

Astăzi încep Zilele Dejului. În cele trei zile de sărbătoare, dejenii îi vor putea vedea LIVE pe Delia, 3SE, Matteo, Guess Who, Dumitru Fărcaș sau Angela Rusu.

Deschiderea oficială este programată astăzi la ora 10:00 la Muzeul Municipal Dej, unde au loc expoziții și lansare de carte. Tot începând cu ora 10:00, la Centrul Cultural „ Arta”, va avea loc un spectacol de teatru de păpuși pentru copii. Seara este ”destinată” artiștilor locali, încheierea urmând să îi aparțină lui Matteo.

Programul de sărbătoare va continua sâmbătă, de la ora 10:00, cu sesiunea de comunicări științifice “Cultura Populară Someșană” și de la ora 12:00, tradiționalele “Nunți de aur”.

Manifestările continuă de la ora 15:00, în Piața Bobâlna cu spectacole de balet, dans modern, de societate, karate, si recitaluri de muzică.

De la ora 19:40, vor susține concerte: Kiddy, Blazon, Anda Dimitriu & The Band urmați de Guess Who, 3 Sud Est și Delia.

Ultima zi, cea de duminica, 26 iulie, dedicată Festivalului Culturii Populare Someșene „Samvs” debuteaza în Piața Bobâlna, la ora 13:00, cu un concert de fanfară, urmând ca de la ora 14:00 să se desfășoare un spectacol folcloric, protagoniști fiind renumite ansambluri de dansuri populare și îndrăgiți interpreți de muzică populară, seara muzicii populare încheindu-se cu recitaluri susținute de Maria și Mihai Nemeș, Angela Rusu, Cristian Pomohaci, și Dumitru Fărcaș.

Zilele Dejului si Festivalul Culturii Populare Someșene „ Samvs” ediția XXXVIII, vor fi marcate duminică de un foc de artificii.

Social-Cultură

Ambulanța face angajări temporare! Vezi posturile DISPONIBILE la substația Dej

Publicat acum

pe

loading...

Serviciul de Ambulanță al Județului Cluj face angajări temporare, prin procedură de urgență. Sunt trei posturi disponibile la nivelul substației Dej.

Serviciul de Ambulanță al Județului Cluj are nevoie de 10 asistenți medicali, 10 ambulanțieri (șoferi autosanitară) și 4 operatori registratori de urgență. Selecția candidaților se derulează în procedură de urgență, pe maxim 6 luni, în condițiile legislației în vigoare.

În ceea ce privește substația Dej, se caută un asistent medical și doi șoferi autosanitară. Și la Gherla ar urma să fie angajați tot doi ambulanțieri.

Dosarele se depun în perioada 9-13 aprilie, urmând ca selecția să aibă loc în data de 14 aprilie.

Continuă să citești

Social-Cultură

Arhiepiscopia Clujului: Paştile vor fi distribuite acasă credincioşilor

Publicat acum

pe

loading...

Arhiepiscopia Clujului a anunţat că Paştile vor fi distribuite acasă credincioşilor de către voluntari, sub formă de prescuri mici sau pâinişoare, alături de un pahar etanş sau sticluţă cu vin, într-o pungă de plastic sigilată.

Potrivit unui comunicat al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului, pachetul cu Paşti va fi lăsat la uşa casei credincioşilor.

”Pentru pregătirea pâinii şi a vinului pentru Paşti se vor folosi doar prescuri mici sau pâinişoare mici, ambalate în plastic direct de brutării, nu vor fi tăiate, ci se vor aşeza alături de recipientul cu vin, pahar etanş sau sticluţă, într-o pungă de plastic, care va fi sigilată. Acestea vor fi sfinţite după Sfânta Liturghie din Joia Mare şi vor putea fi împărţite credincioşilor la casele lor imediat după sfinţirea lor, până în Duminica Învierii. Paştile nu se vor distribui la biserici, ci vor fi trimise credincioşilor, la solicitarea acestora la casele lor, cu ajutorul consilierilor parohiali şi a echipelor de tineri voluntari. Pachetul cu sfintele Paşti va fi lăsat la uşa casei credincioşilor, minimizând cât mai mult contactul direct cu aceştia”, se arată în comunicat.

De asemenea, slujbele religioase din Săptămâna Patimilor vor fi săvârşite doar în interiorul bisericilor, cu uşile închise, de către preoţi şi cântăreţi.

”Slujba Învierii Domnului se va săvârşi noaptea, la ora 00.00, doar în interiorul bisericii, fără înconjurarea acesteia, iar imediat după chemarea <<Veniţi de luaţi lumină!>>, preoţii vor cânta de 3 ori <<Hristos a Înviat>>, pentru ca şi credincioşii să poată cânta troparul Învierii de la casele lor împreună cu noi. Apoi slujba îşi va urma tipicul firesc în interiorul sfântului lăcaş”, transmite Arhiepiscopia.

Continuă să citești

Social-Cultură

CNAM Dej | Clubul de robotică vrea să facă viziere pentru medici. Liceeni au nevoie de AJUTOR!

Publicat acum

pe

loading...

Clubul de Robotică Team VECTRON RO034 aparținând Colegiului Național ”Andrei Mureșanu” Dej și-a propus să realizeze viziere pentru medici.

În lupta cu COVID-19, cu ajutorul unei imprimante 3D, liceeni din Dej și-au propus să realizeze viziere pentru medici. Pentru aceasta, ei au nevoie de ajutor.

”Contribuie și tu la achiziționarea materiilor prime necesare și a imprimantei 3D (https://3d4all.ro/produs/imprimanta-3d-creality-ender-5/) de care au nevoie acești copii minunați!

Costul total pentru fabricarea primelor 100 de viziere este 3500 de lei (imprimanta 3D plus materiile prime). Imprimanta poate printa 9 viziere pe zi!

Donaţiile se pot face în contul RO72RNCB0108002702030001 deschis la BCR, FUNDATIA ANDREI MURESANU DEJ, strada 1 Mai nr 10, cont deschis la BCR DEJCOD FISCAL: 9855126”, se arată într-un anunț postat de CNAM Dej.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare