Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Chef-ul Emanuel Mocan, din Dej, în competiția San Pellegrino Young Chef

Publicat acum

pe

Chef-ul Emanuel Mocan, din Dej, s-a calificat în competiția San Pellegrino Young Chef, concurs cu tradiție patronat de brandul San Pellegrino.

Dejeanul Emanuel Mocan este unul dintre cei zece finaliști ai regiunii Europa de Sud – Est, participând la prima fază a competiției cu un preparat lacto-vegetarian.”Preparatul se numește «Renaissance» și este pe bază de ciuperci de pădure și țelină, inspirat practic dintr-o tocăniță de ciuperci. Numele preparatului pleacă de la ideea că ciupercile cresc în fiecare an timp de o perioada îndelungată din același mycelium. La fel consider că și omenirea, mai ales după această perioadă dificila de pandemie și criză economică, ar trebui să se restarteze și să își analizeze foarte atent următorii pași pentru viitor”, a declarat Emanuel Mocan pentru Trends HRB.

Pentru fiecare regiune în parte, tinerii bucătari au trecut printr-un proces riguros de selecție de către școala culinară ALMA – The International School of Italian Cuisine și vor trece în finală doar pe baza preparatelor lor remarcabile.

”Mă bucur să fiu singurul care va reprezenta România, această participare va fi a zecea prezență a mea într-o competiție internațională. Cu siguranță competiția va fi una strânsă și nu va fi ușor să fie ales marele câștigător, cel care va fi prezent în Marea Finală! Pentru etapa următoare voi începe o perioadă de două luni de antrenamente și de perfecționare a preparatului”, a explicat Emanuel Mocan pentru aceeași sursă.

Vă reamintim, în 2018, Emanuel Mocan a reprezentat România la concursul culinar internațional Les Chefs en Or, desfășurat la Paris, unde a câștigat locul trei, fiind pentru prima dată când a participat la secțiunea de seniori. În 2014 a câștigat competiția la nivel de juniori.

Chef Emanuel Mocan s-a calificat pentru prima dată la San Pellegrino Young Chef în 2015. Ulterior, a câștigat competiția ”Arena Bucătarilor” edițiile 2017 și 2019.

SanPellegrinoYoungChef este un proiect desfășurat la nivel mondial, incluzând țările în care activează brandul San Pellegrino, clasificate în 16 regiuni. România face parte din regiunea Europa de Sud-Est & Regiunea Mediteraneană, alături de Croația, Grecia, Israel, Polonia, Slovenia și Ungaria.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER