Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Cornel Itu: ”DJ161D, care leagă Dejul de Nireș, prioritate pentru reabilitare”

Publicat acum

pe

drum judetean DJ161 (4)

Deputatul Cornel Itu anunță primirea a peste 7 milioane de lei de la Guvern pentru modernizarea drumurilor județene și comunale din județ.

”Guvernul a aprobat săptămâna trecută suma de 300 de milioane de lei pentru finanțarea lucrărilor la drumurile județene și comunale, iar județului Cluj i-a fost repartizată suma de 7.163.000 de lei. Hotărârea Guvernului este binevenită în condițiile în care drumurile sunt în condiții execrabile și necesită o urgentă rebilitare.

În contextul rectificării bugetare care va avea loc luni, 31 august,  în cadrul ședinței Consiliului Județean Cluj, îmi doresc o repartizare cât mai eficientă a bugetului. Consider că este mai mult decât necesar ca în lista de priorități a drumurilor județene care necesită reabilitare să se numere și DJ161D,  care leagă municipiul Dej de localitatea Nireș. Starea acestui drum a fost și reprezintă în continuare subiectul multor nemulțumiri exprimate de către cetățenii colegiului pe care îl reprezint.

În luna iunie a acestui an, fostul viceprimar al comunei Mica, Tiberiu Zelencz, a inițiat o petiție semnată de 500 de locuitori ai Nireșului pentru asfaltarea drumului care leagă municipiul Dej de localitatea Nireș, însă răspunsul primit i-a lăsat pe localnici doar cu simple promisiuni.

Le reamintesc colegilor mei care sunt direct responsabili de alocarea și repartizarea bugetului, dar și celor care se ocupă în mod direct de lucrările de reabilitare că cetățenii, nevoile cetățenilor trebuie să fie pe primul plan în luarea oricărei decizii. Plasarea DJ161D pe lista de priorități este imperativă în condițiile în care sunt afectate autoturismele locuitorilor din comuna Mica, dar și a celor care tranzitează drumul prin Nireș – locuitorii comunei Unguraș. Mai mult de atât, trebuie să ținem cont că mai este foarte puțin timp până când copiii încep noul an școlar, iar viața lor este pusă în pericol din cauza condițiilor acestui drum. Este inadmisibil ca la doar 5 km de municipiul Dej, drumurile județene să fie aproape impracticabile.

Reacția cetățenilor și demersurile realizate în scopul soluționării acestei probleme trebuie să primească atenție și rezolvare imediată”, arată deputatul Cornel Itu.

Citește pe aceeași temă:

Tiberiu Zelencz, petiție pentru asfaltarea DJ161D. Drumul leagă localitățile Dej și Nireș – FOTO

Sătenii din Nireș AMENINȚĂ că IES ÎN STRADĂ! DJ161D, mărul discordiei – FOTO

Răspunsul la petiția inițiată de Tiberiu Zelencz pentru asfaltarea DJ161D. Drumul leagă localitățile Dej și Nireș – FOTO

Apă și canalizare pentru locuitorii din MICA. S-a primit FINANȚARE. Ce spune Goron de DJ161D?

S-au alocat bani pentru asfaltarea DJ161D. Drumul leagă municipiul Dej de Nireș – FOTO

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER