Conectează-te cu noi

Social-Cultură

„Cu găina la nănaș”, obicei tradițional de Rusalii, pus în scenă la Bogata de Jos, comuna Vad!

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă

Primăria Comunei Vad și Consiliul Județean Cluj, prin Fundația Muncii, invită iubitorii valorilor și tradițiilor autentice românești, duminică, 16 iunie 2019, de Rusalii, în localitatea Bogata de Jos, la cea de-a patra ediție a evenimentului „Cu găina la nănaș – nunta anilor 60”.

Programul va debuta la ora 14:30, în localitatea Bogata de Jos, comuna Vad, unde se va pune în scenă o nuntă specifică anilor 60. Cei care vor răspunde „prezent” invitației organizatorilor vor putea vedea carul cu zestrea miresei, jocul steagului, primitul miresei de către soacra mare și obiceiul găinii. Totodată, vor fi sarbătorite și cuplurile care împlinesc 50 de ani de căsătorie.

Manifestările vor continua cu un program artistic susținut de Ansamblul Folcloric „Someșana” al Casei de Cultură „George Coșbuc” Dej (instructori coregrafi: Lucian șiu Reghina Tecar; coordonator artistic: Doina Sima Minea), soliștii vocali Dana Toderean, Eusebiu Gongan, Mixandra Dan și Ovidiu Ciubăncan.

Manifestările „Cu găina la nănaș” reprezintă o reconstituire a unui eveniment tradițional pentru această zonă – obicei din cadrul unei nunți, transmis din generație în generație. Ceremonia va fi pusă în scenă de mai multe persoane îmbrăcate în costume populare românești, specifice zonei, dansatori, dar și chiuitoare.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER