Conectează-te cu noi

Administraţie

Dej | Sediul administrativ SADP nu se mai mută pe strada Carpați. Proiectul de hotărâre, MODIFICAT

Publicat acum

pe

loading...

Sediul administrativ SADP nu se va mai muta pe strada Carpați, așa cum a propus primarul Morar Costan. Totuși, terenul de acolo va trece în domeniul public!

Consilierii locali din Dej, întruniți într-o ședință ordinară pe luna martie, au avut pe ordinea de zi un ”proiect de hotărâre privind aprobarea trecerii din patrimoniul public al Municipiului Dej administrat de Consiliul Local, în patrimoniul privat al Municipiului Dej, a imobilelor „Clădire (S.A.D.P.)” și „Clădire administrativă (SEDIU S.A.D.P.)” situate în Municipiul Dej, Strada Crângului Nr. 23, în vederea demolării”.

De ce se mută Serviciul Administraţiei Domeniului Public (SAPD)? Pentru că pe strada Crângului, acolo unde se află acum, se va ridica supermarket-ul LIDL, subiect despre care Dej24.ro a scris ÎN EXCLUSIVITATE AICI.

Practic, prin acest proiect de hotărâre, edilul Morar Costan și-a dorit să mute sediul administrativ SADP pe strada Carpați (6878 mp), iar utilajele aferente în zona Obor.

Jorgeta Mihăeștean a fost primul ales care a luat cuvântul și a lăudat trecerea terenului de pe strada Carpați din domeniul privat în domeniul public. ”Cred că acesta este singurul astfel de teren, de această suprafață, care trece în domeniul public”, a spus social-democrata. Varga nu s-a arătat prea încântat de propunerea executivului: ”terenul acesta este foarte aproape de centrul orașului, nu cred că e cel mai potrivit să fie pentru SADP, poate găsim altă destinație”, a punctat reprezentantul UDMR.

Marius Butuza l-a acuzat pe edil de eschivă. ”Nu are logică să muți sediul într-un loc și logistica să fie la câțiva kilometri distanță. Primarul și-a dorit să mute tot SADP-ul acolo și doar intervenția fermă a cetățenilor de pe Carpați l-a făcut să schimbe decizia. Sunt de părere că nu se va putea conduce SADP din acea locație, iar magazinele trebuie să fie unde sunt utilajele”, a declarat liberalul, completat de Traian Mureșan: ”nu faceți un lucru bun”.

Aurelian Mureșan a propus un amendament: ”Proiectul de hotărâre să rămână așa, respectiv trecerea terenului din domeniul privat în cel public, dar fără să devină sediu administrativ SADP. Grupul PNL va vota în acest sens! E un lucru extraordinar de bun că se trece acest teren din domeniul privat în cel public”.

Văzând că nu se bazează pe sprijinul consilierilor, primarul Morar Costan a transmis: ”nu am nicio problemă, să rămână terenul în domeniul public, fără ca acolo să fie sediul administrativ SADP. Renunțăm la această idee”.

În final, edilul a modificat proiectul de hotărâre – în sensul că s-a renunțat la ”clădire administrativă SADP” -, iar acesta a trecut cu 18 voturi ”pentru” și o abținere.

RECLAMĂ

loading...

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER