Conectează-te cu noi

Social-Cultură

SONDAJ: Ce părere aveți despre „Proiectul PARCULUI BALNEAR TOROC” din Dej? – FOTO

Publicat acum

pe

Parc Balnear Toroc Proiect 9

 

Dej24.ro invită dejenii să își exprime opțiunea referitor la viitorul Parcului Balnear Toroc din Dej. Merită investiți bani în modernizarea zonei de agrement sau municipalitatea ar trebui să investească în alte obiective?

Vă reamintim, ieri, 27 august, consilierii locali din Dej s-au întrunit în cadrul unei ședințe ordinare pe luna august, pe ordinea de zi aflându-se și ”Proiectul de hotărâre privind aprobare reamenajare şi extindere luciu apă piscină exterioară, extindere plajă nisip Complex Balnear Toroc”.

Este vorba despre o investiție totală de 4300 mii lei (43 miliarde lei vechi), sumă rezultată în urma finalizării studiului de fezabilitate. Suma de 2050 mii lei ar urma să fie alocată acum, în 2015, urmând ca restul, 2250 mii lei, să fie distribuită anul viitor, în 2016.

Lucrările constau în amenajarea a două piscine pentru adulți, un bazin pentru copii, un bazin cu apă sărată, tobogane, dușuri și extindere plajă. După finalizarea acestor lucrări, luciul de apă se va întinde pe 2659,80 mp (existent + extindere), iar plaja pe 1042,20 mp.

Amplificarea luciului de apă se va face prin amenajarea următoarelor suite de bazine:

  • bazin adulți 700 mp
  • bazin copii 95 mp
  • bazin descărcare tobogane acvatice 165 mp
  • bazin apă sărată 112 mp

”Prin realizarea acestei investiții se vor atrage mai mulți vizitatori și se vor crea perspective mai bune din punct de vedere financiar”, crede municipialitatea.

În luna februarie a acestui an, primarul Morar Costan a prezentat în fața Consiliului Local Dej un proiect de extindere și modernizare Parc Balnear Toroc Dej, arătând atunci că pisicina de afară (apă dulce) va avea o dimensiune de 3 ori mai mare decât în prezent, urmând să fie construite și mai multe piscine mai mici pentru copilași. Totodată, spunea edilul încă de atunci, plaja va fi mărită semnificativ, iar parcarea se va extinde și ea.

Primarul Morar Costan a prezentat ieri, 27 august, proiectul care prevede extinderea și modernizarea Parcului Balnear Toroc, iar apoi s-a trecut la discuții în plen. Butuza a fost primul consilier care a luat cuvântul, spunând, printre altele, că ar trebui luate în calcul și ideile altor proiectanți/arhitecți (cu tot respectul față de cei care s-au ocupat de acest proiect în forma actuală), „privind astfel în viitor”. Și Lazăr a cerut același lucru, iar apoi Florin Federiga a vorbit despre importanța locurilor cu umbră, care în acest moment lipsesc cu desăvârșire.

Varga a punctat faptul că nu s-a discutat nimic despre lacul sărat și despre împrejurimile acestuia, în timp ce Mureșan Traian a menționat că „nu trebuie să ne grăbim, Torocul trebuie să reprezinte Dejul”. Viorel Federiga a atras și el atenția că acest proiect nici măcar nu se regăsește pe lista de investiții, cerând timp pentru gândire și propunând ca proiectul să fie lăsat pentru 2016-2017. Totodată, alesul PNL a solicitat finalizarea proiectelor mai mici, în derulare, și apoi demararea acestuia.

Bob a adus liniștea în sala de ședință, vorbind despre importanța dezvoltării Torocului. Melinda Alexandru a luat cuvântul în final și a declarat că își dorește ca în timpul acestui mandat să poată aproba un proiect așa de mare, doar că „trebuie mai bine gândit”.

Bonta a propus amânare, iar proiectul a fost în final amânat, cu acordul primarului, punctându-se că banii au fost deja alocați la punctul 2 al ședinței (rectificarea bugetului), nimeni nu se opune dezvoltării Torocului, dar mai trebuie discutat pentru lămurirea tuturor aspectelor. Primarul a anunțat imediat convocarea unei ședințe, săptămâna viitoare, în care să se dezbată din nou situația Torocului.

În urma discuțiilor consilierilor locali, Dej24.ro și-a propus să aducă în prim-plan părerea dejenilor referitor la viitorul Parcului Balnear Toroc din Dej. Drept urmare, cei care citesc acest articol sunt rugați să-și exprime părerea la întrebarea: Ce părere aveți despre proiectul Parcului Balnear Toroc Dej?

ACTUALIZARE 03 septembrie: Votarea s-a încheiat. Vezi REZULTATELE AICI!

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER