Conectează-te cu noi

Administraţie

Viceprimarul municipiului Dej solicită consultare publică privind viitorul blocului V03

Publicat acum

pe

Aurelian Muresan viceprimar Dej bloc V03

Încă de săptămâna trecută, de când Dej24.ro anunța în exclusivitate planurile primarului municipiului Dej, Morar Costan de a demola blocul V03 și de a construi în zonă un supermarket, subiectul a strâns numeroase reacții în mediul online.

Reacția viceprimarul municipiului Dej, Aurelian Mureșan nu a întârziat să apară, acesta fiind de acord cu demolarea blocului, dar care consideră că, în privința destinației amplasamentului, ar trebui consultată populația.

Vineri, 29 ianuarie, în şedința de Consiliu Local, vom dezbate propunerea de a licita spațiul de la V03 pentru vânzare şi pentru a construi ulterior un supermarket.

În calitate de viceprimar am sprijinit întotdeauna ideile constructive şi sunt convins că Dejul merită proiecte de anvergură, de modernizare, proiecte ce trebuie gândite pe termen mediu şi lung şi supuse atenției celor care beneficiază de ele, adică cetățenilor.

Acum consider că acest subiect, lăsat de altfel prea mult timp nerezolvat este o problemă prea spinoasă pentru a fi rezolvată în pripă, fără a face consultări în prealabil cu dejenii.

Admitem cu toții că imaginea acestui bloc lăsat în paragină aduce prejudicii majore Dejului,
dar, în acelaşi timp, în 2016, pentru a evita greșelile trecutului e necesară o consultare în prealabil cu locuitorii Dejului, cu specialiştii în urbanism şi mai ales, se impune un studiu profesionist despre ce impact va avea un supermarket într-o zonă aglomerată şi în intersecție! Ce părere aveți?”, a anunțat viceprimarul municipiului Dej, Aurelian Mureșan.

„Constat că interesul pentru acest subiect este foarte mare. Trăim într-o democrație şi este normal ca pentru subiectele majore să inițiem dezbateri şi consultări publice cu locuitorii şi comercianții din zonă. Prin urmare, în cursul zilei de mâine vă voi anunța ora şi locul acestor dezbateri”, a mai spus viceprimarul pentru Dej24.ro.

Anunțul acestuia nu a rămas fără reacții, zeci de dejeni exprimându-și punctul de vedere. Majoritatea acestora sunt de acord cu demolarea construcției, dar nu sunt de acord cu ideea construirii unui nou supermarket în zonă. Ideile dejenilor sunt numeroase, pornind de la construirea unor noi locuri de joacă pentru copii și până la amenajarea unor noi parcări.

Spre exemplu, un dejean este de părere că apariția unui nou supermarket ar duce la închiderea unor mici afaceri, din apropierea blocului V03.

Foarte bine gandit!!! Supermaketuri in centru orasului!!! Distrugeti 25 de mici magazine piata si tot ce e pe langa!!! Bravo!!! Bani pleaca in strainatate si mici afaceristi dispar!!!”, a scris utilizatorul.

Un alt cetățean este de părere că un nou supermarket ar paraliza complet circulația în zonă.

E bine. Pe 1 km pătrat 3 supermarketuri + o piață agroalimentară. Poate ar trebui să ne axam mai mult pe un plan de urbanism mai solid și nu doar pe consumerism. Plus că circulația în zonă e deja foarte dificilă. Încă un supermarket va sufoca complet traficul”, este de părere dejeanul.

O parcare si spatiu verde in acel loc, fara nici un alt supermarket. E foarte aglomerata zona, si un supermarket ar aglomera-o si mai tare. Nu mi-as dori un supermarket pe acel teren. Supermarketurile sa fie la periferia orasului. Va multumim!”, este de părere o locuitoare din Dej.

Ideea construirii unui supermarket, în locul blocului V03, este și îmbrățișată de unii dejeni.

Cred ca este bine daca dispare acel monstru deoarece prezinta pericol major trecatorilor.Sunt deacord ca un supermarket ar arata bine in acel loc si ar fi si util”, a postat un dejean pe Facebook.

Faceti un LIDL sau Kaufland, iara noi dejenii suntem c**** judetului Cluj, numai la noi nu exista asa ceva, sau mita care sa de de catre micii comercianti celor de la putere face imposibila amplasarea unui supermarket adevarat. Faceti un sondaj de opinie si vedeti cati locuitori din Dej , merg la Gherla la Lidl si Kaufland si atunci o sa auziti parerea Dejenilor”, a scris un alt utilizator al rețelei de socializare.

Dej24.ro vă va ține la curent cu deciziile care vor fi luate în ședința de Consiliu Local de mâine.

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV. Blocul V03 din Dej va fi ISTORIE. În locul lui se va construi un SUPERMARKET – FOTO/VIDEO

Demolarea blocului V03 din Dej, una dintre prioritățile municipalității în acest an

Cum va fi împărțit BUGETUL municipiului Dej în anul 2016

Reclamă
2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER