Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Ziua Armatei României, sărbătorită astăzi la Dej – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

Ziua Armatei Romane Dej 25 octombrie 2015 (6)

Astăzi, 25 octombrie, cu începere de la ora 9:30, militarii din Garnizoana Dej au marcat 71 de ani de la eliberarea Transilvaniei de Nord de sub ocupația hortistă și nazistă.

....

La data de 25 octombrie 1944, Armata României elibera ultima brazdă de pământ românesc de sub dominaţie fascistă, moment ce s-a impus ca zi de sărbătoare a tuturor militarilor din Armata României.

La Dej, manifestările au debutat în această dimineață la ora 9:30, în Cimitirul Dealul Florilor, la „Monumentul Eroilor”, cu intonarea imnului de stat. Evenimentul a continuat cu un ceremonial militar-religios, urmat de depuneri de coroane și jerbe de flori. Un moment solemn a fost reprezentat de defilarea Gărzii de Onoare.

La evenimentul din „Cimitirul Dealul Florilor” au luat parte numeroase oficilități locale, în frunte cu primarul municipiului Dej, ing. Morar Costan, viceprimarul Aurelian Mureșan, consilierul județean Marius Mânzat, reprezentanți ai Poliției, Jandarmeriei, Spitalului Municipal Dej, Spitalului Penitenciar Dej, unităților de învățământ de pe raza municipiului Dej și ai partidelor politice, numeroși consilieri locali, mai mulți preoți, în frunte cu părintele protopop Ioan Buftea, veterani de război, cadre militare în rezervă, dar și militari activi din Garnizoana Dej.

Vă reamintim, vineri, 23 octombrie, la Cercul Militar din Dej s-a desfășurat un simpozion cu tema ”25 octombrie – Ziua Armatei României”, evenimentul făcând parte din activitățile pregătite de Garnizoana Dej cu ocazia ”Zilei Armatei României”. Simpozionul ”25 octombrie – Ziua Armatei României” a debutat cu începere de la ora 13:00, în prezența a numeroase cadre militare din Garnizoana Dej. Mai multe detalii AICI.

Mai multe detalii în link-ul următor: https://dej24.ro/ziua-armatei-romane-sarbatorita-astazi-la-dej-fotovideo/

Posted by Dej24.ro on 25 Octombrie 2015

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER