Conectează-te cu noi

....

Social-Cultură

Ziua Națională a României va fi marcată și la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” din Dej

Publicat acum

pe

....

Cu ocazia Zilei Naționale a României, elevii și profesorii Colegiului Național „Andrei Mureșanu” din Dej vor desfășura miercuri, 29 noiembrie, o campanie dedicată împlinirii a 99 de ani de la Marea Unire.

....

Programul stă sub imaginea campaniei „Gânduri pentru Țara Mea”, o campanie a instituției de învățământ dejene. Între orele 8:00 – 14:00, în fiecare pauză elevii vor avea ocazia să noteze pe plăci de carton gândurile lor îndreptate către țară, la aniversarea a 99 de ani de la realizarea Marii Uniri. Această activitate este nucleul campaniei „Gânduri pentru Țara Mea”, rezultatele urmând a fi expuse în Centrul Cultural „Arta” din Dej, în luna decembrie 2017, în baza unui parteneriat între cele două instituții.

Alte activități incluse în programul dedicat Zilei Naționale vor consta într-o paradă a costumelor populare românești, fiind premiate costumele autentice, dar și prinderea într-o horă a tuturor elevilor și profesorilor, simbol al unității românilor de pretutindeni. Hora se va desfășura în pauza mare, între orele 10:50 – 11:10.

Obiectivele acestor activități sunt construirea și dezvoltarea unei identități naționale în ceea ce privește spiritul elevilor colegiului, conștientizarea apartenenței la o cultură națională originală în cadrul unei diversități culturale transilvănene pentru a da dovadă de toleranță și spirit civic.

 

FOTO – Arhivă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER