A 5-a oară-i cu noroc. Podul de la Bunești a fost redeschis circulației – FOTO

loading...

Pod DN1C Bunesti Gherla (1)

Podul peste Someșul Mic de la ieșirea din localitatea Bunești înspre Gherla a fost redeschis astăzi circulației rutiere.

După o perioadă de aproape opt luni de zile, podul peste Someșul Mic, situat la intrarea în municipiul Gherla, dinspre Bunești, a fost redeschis circulației rutiere. Modernizat şi reabilitat, podul are acum o lăţime de 10,70 metri. Șoseaua are o lăţime de 7,80 metri și două trotuare laterale de câte 1 metru lăţime, separate de şosea printr-o bordură.

Valoarea estimată a contractului s-a ridicat la 1.680.655 lei, fără tva. În toamna anului 2014, firma SC Aria Construct din Alba Iulia a câştigat licitaţia cu o ofertă de 1.239.665 lei, fără tva.

Lucrările la acest pod au debutat în această primăvară, pe data de 15 aprilie, iar CNADNR a anunțat inițial un termen de execuție a lucrărilor de două luni de zile (n.r. până pe data de 15 iunie). Acest termen nu a putut fi respectat de compania care a executat lucrările, motiv pentru care a fost emis un nou termen de finalizare a lucrărilor (n.r. până pe data de 30 iunie).

Lucrările nefiind finalizate nici până pe data de 30 iunie 2015, CNADNR a emis un nou termen de finalizare – 30 august 2015. Pentru că lucrările nu au dat semne de finalizare, CNADNR a extins termenul de predare a lucrărilor (cel de-al 4-lea) pentru data de 15 noiembrie.

Cum nici acest termen nu a putut fi respectat, s-a emis încă unul (n.r. al 5-lea), pentru data de 15 decembrie.

Din fericire, pentru cei care tranzitează zona, astăzi s-a redeschis circulația rutieră pe acest pod, cu 8 zile mai repede decât era planificat.

Cei mai afectați de măsura închiderii circulației rutiere au fost conducătorii auto care circulau pe relația Dej – Gherla – Sântioana – Târgu-Mureș. Aceștia au fost nevoiți, pe parcursul celor aproape opt luni, să facă un ocol de câțiva kilometri, pe varianta ocolitoare a municipiului Gherla și să folosească cealaltă intrare în municipiu.

CITEȘTE ȘI:

Se închide DN1C pe raza comunei Mintiu Gherlii

Podul care leagă localitățile Dej și Gherla rămâne în reabilitare. A fost depășit și al doilea termen de predare

Astăzi trebuia să fie dat în folosință podul peste Someșul Mic, la intrare în Gherla. Ce s-a întâmplat de fapt?

Lucrările la podul peste Someșul Mic, de la intrare în Gherla, departe de a fi finalizate

loading...
Categorii: Administraţie

Despre autor

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.
Câmpurile necesare sunt marcate cu*