Conectează-te cu noi

Administraţie

SITUAȚIE FĂRĂ PRECEDENT LA MICA. Tiberiu Zelencz va fi schimbat dintr-o funcție pe care încă nu o deține

Publicat acum

pe

sedinta extraordinara Mica (1)

Prioritatea comunei Mica în această perioadă este schimbarea din funcția de viceprimar a lui Tiberiu Zelencz, funcție pe care acesta încă nu o deține.

Vă reamintim, o decizie a Tribunalului Cluj, secția mixtă de contencios administrativ și fiscal, de conflicte de muncă și asigurări sociale arată că Tiberiu Zelencz a fost destituit ilegal din funcția de viceprimar al comunei Mica. Cel puțin deocamdată sentința tribunalului nu a fost pusă în practică de Consiliul Local al Comunei Mica.

Nici bine nu s-a dat sentinta privind schimbarea mea din functia de viceprimar, ca urmatorul pas facut de catre primar si colegii mei din consiliu a fost sa intocmeasca un alt proiect de hotarare privind, din nou, schimbarea mea din functia de viceprimar, desi eu nici macar nu am fost repus in functie.
Miercuri dimineata am fost sunat si chemat pentru a ridica dosarul cu documentele pentru sedinta extraordinara a consiliului local, care ar fi trebuit sa aiba loc astazi, 24 iulie 2015, orele 16.00. Singurul punct care figura pe ordinea de zi viza schimbarea mea din functia de viceprimar al comunei Mica. Conform afirmatiilor facute (…) se pare ca domnul Goron Pavel a dat dovada de consecventa si si-a mentinut promisiunea de a strange cate semnaturi doreste pentru a ma schimba din nou din functia de viceprimar al comunei Mica. Singurul aspect neglijat de catre domnia sa, in toata aceasta poveste, este faptul ca eu nu am fost inca repus in mod legal in functia de viceprimar, desi exista o hotarare judecatoreasca favorabila in acest sens.
Culmea, la o zi de cand a fost anuntata sedinta extraordinara, iar schimbarea mea din functie pare sa fie prioritatea numarul unu din comuna Mica, am fost anuntat, ieri, ca sedinta programata pentru azi, 24 iulie, nu va mai avea loc. Ma intreb de ce? Ne jucam oare de-a sedintele de consiliu, sau iniatiatorii proiectului au ajuns la concluzia ca unde-i lege nu-i tocmeala, iar pentru a ma schimba din nou din functie trebuie sa respecte legea si abia apoi…sa-si implineasca visul.  
Mie, puterea mi-o dau oamenii care cred in mine si care ma sustin, nu o functie pentru care se aduna semnaturi.
Functiile nu ne definesc sufletul si oamenia. Functiile nu sunt pe viata. Prin acest proces, si prin sentinta favorabila mie, data recent, am vrut doar sa arat tuturor maniera in care se lucreaza si se aplica legea de catre cei care au puterea decizionala in comuna Mica. Oare cati oameni din comuna noastra au fost nedreptatiti, desi aveau dreptatea in mana?
Si ma intreb din nou, cum sa fiu schimbat dintr-o functie pe care nu o ocup momentan? Raspunsul il vom descoperi fiecare dintre noi in timp…
Eu, idiferent de pozitia pe care o ocup in prezent sau ce functie voi detine pe viitor, interesul cetateanului va fi pentru mine mai presus de orice si ma voi lupta astfel incat comuna Mica sa ajunga o comuna europeana si cu adevarat respectata!”, a declarat Tiberiu Zelencz.

CITEȘTE ȘI: S-A DAT SENTINȚA. Tiberiu Zelencz, destituit ilegal din funcția de viceprimar al comunei Mica

 

Administraţie

Dej | S-a VOTAT: banii pentru cultură și distracție, redirecționați către SĂNĂTATE – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

loading...

Consilierii locali din Dej s-au întrunit în această după-amiază, de la ora 15, într-o ședință de îndată. Acesta s-a ținut în sala mare a Primăriei, o încăpere mai spațioasă care le-a permis aleșilor – protejați corespunzător cu măști și mănuși – să păstreze o distanță de siguranță între ei.

Consilierii au avut pe ordinea de zi un singur proiect de hotărâre care a vizat ”aprobarea rectificării bugetului local al Municipiului Dej și al spitalului Municipal Dej”. Așa cum Dej24.ro a anunțat încă de ieri, executivul a decis să redirecționeze banii alocați pentru organizarea Zilelor Municipiului Dej, Toroc FEST și altor evenimente către Spitalul Municipal Dej, Ambulanța Dej și cabinetele medicale de medicină de familie.

Este vorba despre suma de 590.000 lei. Din aceasta se va achiziționa aparatură medicală de strictă necesitate la Spitalul Municipal Dej (aparatură ventilație artificială și alte dispozitive medicale), se vor cumpăra materiale de protecție, măști cu filtru, combinezoane de protecție și soluții pentru dezinfecție pentru personalul Ambulanței Dej, în timp ce la cabinetele de familie vor ajunge materiale necesare pentru buna desfășurarea a activității. Din aceeași sumă vor fi achiziționate materiale, echipamente, dezinfectanți și alimente pentru persoanele aflate în izolare.

Ședința prezidată de Anamaria Kovrig a durat doar 10 minute. Consilierii locali din Dej au votat în unanimitate proiectul de hotărâre și astfel banii alocați inițial culturii vor ajunge la capitolul ”sănătate”.

La final, deși nu există capitolul ”Diverse” la ședințele de îndată, consilierul Varga i-a cerut primarului să găsească o soluție pentru ca ședințele să se desfășoare online (la fel ca în alte orașe din țară). Morar Costan a dat asigurări că următoarea întrunire se va desfășura în acest fel.

Vezi declarațiile făcute în ședință în MATERIALUL VIDEO de mai jos:

GALERIE FOTO de la ședință pe pagina de facebook Dej24.ro:

Continuă să citești

Administraţie

Dej | Cele două spații UNDE ar putea fi cazați medicii, polițiștii, jandarmii sau pompierii, la nevoie

Publicat acum

pe

loading...

Cel puțin două locații sunt luate în calcul de autoritățile locale din Dej în cazul care cadre medicale, polițiști, pompieri sau jandarmi vor avea nevoie de cazare.

Așa cum Dej24.ro a anunțat încă de ieri, Comitetul Local pentru Situații de Urgență (CLSU) Dej a decis să asigure spații de cazare, în caz de nevoie, pentru cadrele medicale (Spitalul Municipal Dej, Ambulanța Dej, medici de familie) care lucrează în Dej, precum și pentru polițiști, jandarmi sau pompieri.

Din informațiile noastre, cele șase camere de cazare de la Parcul Balnear Toroc sunt luate în calcul de autorități. Un alt spațiu la care s-a gândit executivul este cantina din Piața Agroalimentară, acolo unde sunt de asemenea camere de cazare.

Continuă să citești

Administraţie

Ședință de îndată, mâine, la Dej

Publicat acum

pe

loading...

Consilierii locali din Dej se vor întruni mâine, 24 martie, de la ora 15, în cadrul unei ședințe de îndată.

Pe ordinea de zi se află un singur proiect de hotărâre care vizează ”aprobarea rectificării bugetului local al Municipiului Dej și al spitalului Municipal Dej”.

Proiectul are legătură cu măsurile anunțate astăzi de municipalitate (detalii AICI).

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare