Conectează-te cu noi

Recomandări

Astăzi a avut loc ceremonia de plecare în AFGANISTAN a MILITARILOR din Dej – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

Batalionul 811 Afganistan

În această dimineață, în centrul orașului Dej, a avut loc ceremonia de plecare în Afganistan a militarilor din Dej și nu numai.

Evenimentul, care a avut loc de la ora 9 în Piața Bobâlna din Dej, s-a bucurat de prezența mai multor oficialități, în frunte cu ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, prefectul județului Cluj, Gheorghe Vușcan și continuând cu primarul Morar Costan, viceprimarul Aurelian Mureșan, deputatul Cornel Itu, reprezentanți ai Poliției Române, ai Jandarmeriei și ai ISU Cluj.

Vă reamintim, militarii Batalionului 811 Infanterie Protecţia Forţei „Dragonii Transilvani” au desfăşurat o perioadă de pregătire specifică şi sunt la a doua participare în Teatrul de Operaţii Afganistan, unde vor executa misiuni în cadrul operaţiei „Resolute Support”.

Aproximativ 420 de militari vor participa la această misiune, dintre care aproximativ jumătate sunt la prima misiune de acest gen.

„Dragonii Transilvani” vor executa, timp de şase luni, în principal misiuni de protecţie a forţei, la Baza aeriană din Kandahar, dar şi asigurarea libertăţii de mişcare pe căile de comunicaţii şi consilierea forţelor de securitate afgane.

Misiunea “Resolute Support” este condusă de NATO. Alianţa Atlantică pregăteşte deja momentul retragerii militare din Afganistan, astfel că Batalionul 811 Infanterie Dej este probabil una dintre ultimele unităţi româneşti care pleacă în teatrul de luptă.

Militarii din Dej au participat, între anii 2002 şi 2015, la misiuni în teatrele de operaţii din Kosovo, Irak şi Afganistan, dar şi la numeroase exerciţii naţionale şi internaţionale.

Drapelul de Luptă al unităţii a fost decorat de două ori cu Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler (cu însemne de război) – în anul 2006 şi, respectiv, în grad de Ofiţer (cu însemne pentru militari, de război) – în anul 2011, şi a primit Emblemele de Onoare ale Statului Major al Forţelor Terestre (în anul 2007), Statului Major General (în anul 2014) şi Emblema de Onoare a Armatei României (cu însemn de război) în anul 2014.

Primii militari detașați în această misiune vor pleca pe data de 12 august.

Mai multe imagini pe pagina de facebook Dej24.ro

Citește și: Militarii din Dej pleacă în misiune în Afganistan. Ieri s-a verificat ținuta și echipamentul de instrucție

Mitarii din Dej, tot mai aproape de misiunea din Afganistan – FOTO

Poligonul de la CINCU – Ultima frontieră pentru militarii din Dej înainte de Afganistan – FOTO

Mâine are loc CEREMONIA de plecare în misiune a militarilor din Dej

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER