Conectează-te cu noi

Administraţie

DEJ | Primarul vrea tarife mai mici pentru salubrizare. Se anunță o nouă criză a gunoaielor?

Publicat acum

pe

Consilierii locali din Dej se vor întruni mâine, 19 august 2017, într-o ședință de îndată a Consiliului Local. Surprinzător sau nu, aceștia vor fi prezenți la muncă sâmbătă, în prima zi de weekend și vor avea de dezbătut mai multe proiecte de hotărâre.

Pe ordinea de zi se va afla și proiectul de hotărâre privind „aprobarea micșorării tarifelor de salubrizare ca urmare a neaplicării Ordonanței de Urgență a Guvernului Nr. 196/2005 privind Fondul de Mediu”. Nu se știe până în acest moment care va fi expunerea de motive a edilului Morar Costan în fața tarifelor extrem de mari practicate de Brantner-Vereș și prin ce modalitate va reuși să reducă tarifele la salubritate în Dej.

Rămâne să vedem care va fi reacția Bratner-Vereș, marele perdant al ședinței de mâine. De ce? Vă dăm un exemplu. În noiembrie 2016, compania de salubrizare a solicitat o majorare a tarifelor. Pentru că aceasta nu a fost aprobată de consilierii locali exact în modul în care a fost solicitată de reprezentanții companiei (detalii AICI), la sfârșitul lunii noiembrie, începutul lunii decembrie, Brantner Vereș a decis să se răzbune pe locuitorii municipiului Dej prin neridicarea gunoiului. Timp de mai multe zile, ghenele din oraș au fost pur și simplu ”sufocate” de resturile menajere. (detalii și imagini AICI!)

Cum situația a devenit una critică, munții de gunoaie fiind tot mai mari, după convocarea Comisiei pentru Situații de Urgență, a avut loc o ședință de îndată a Consiliului Local Dej pentru a se găsi o soluție. Așa s-a ajuns ca din bugetul municipiului Dej să fie alocați 36.000 de lei pentru a acoperi transportul gunoaielor de la Dej la rampa de la Odorheiu Secuiesc.

FOTO – Arhivă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER