Conectează-te cu noi

Administraţie

PREMIERĂ. Zelencz, din nou viceprimar al comunei Mica. Goron îl trimite la strâns de peturi, în prima săptămână – VIDEO

Publicat acum

pe

Zelencz viceprimar

loading...

Tiberiu Zelencz a fost repus în funcția de viceprimar al comunei Mica, iar astăzi a revenit la biroul său din cadrul Primăriei.

”Ca urmare a Deciziei nr. 221 din 10.02.2016, pronunțată de Curtea de Apel Cluj, secția a III-a, de contencios administrativ și fiscal, în Dosar  nr. 592/117/2015, prin care a fost anulată HCL Mica nr. 50/28.11.2014, vă punem în vedere următoarele: să vă prezentați la sediul Primăriei Mica, în data de 19.02.2016, ora 8,00, pentru a relua funcția de viceprimar. Celelalte date solicitate în adresa d-v. le veți primi ulterior prezentării d-vs. la sediul Primăriei Mica”, se arată în dispoziția de reintegrare semnată de primarul Pavel Goron, primită de Zelencz ieri (foto 3).

Ca urmare a acestei dispoziții, astăzi, dis-de-dimineață Tiberiu Zelencz a revenit la biroul său din cadrul primăriei și și-a reluat funcția de viceprimar al comunei Mica.

Toate bune și frumoase, numai că primarul Goron i-a transmis un fel de ”scrisorică”/adresă prin care îi spune, într-un mod absolut incredibil, ce are de făcut în următoarea săptămână (foto 2).

”Vă facem cunoscut că odată cu revenirea pe funcția de viceprimar trebuie să respectați programul de lucru. Fiind subordonat primarului veți pune în aplicare sarcinile ce vă vor fi trasate.

Pentru săptămâna 22-29 februarie 2016 vă revin următoarele:

  • Igienizarea comunei
  • Strângerea și depozitarea peturilor aruncate pe drumul județean 172F și 161D
  • Atenție la intrarea în satul Mănăstirea și ieșire din Mica. Se vor pune tăblițe cu ”aruncarea gunoaielor interzisă”. Se vor înmâna locuitorilor din zonă înștiințări pentru a nu arunca în aceste locuri resturile din gospodărie. Un exemplar din înștiințare semnat de persoana atenționată se va înmâna primarului. Veți aplica sancțiuni celor care nu se vor conforma”, îi transmite Goron lui Zelencz.

Stăm și ne întrebăm dacă sarcina privind ”strângerea și depozitarea peturilor aruncate pe DJ172F și 161D” îi revine, în mod direct direct, viceprimarului? Acesta va trebui să se deplaseze și să strângă personal peturile?! Sau va coordona angajați din cadrul Primăriei?! Doar edilul știe răspunsul corect…

Primarul din Mica îi mai atrage atenția viceprimarului, prin intermediul acestei adrese, că ”terenul proprietatea doamnei Mureșan Ana la ieșire din Mica se va igieniza de proprietar. Să-i puneți în vedere acest lucru”, mai subliniază edilul, într-un mod, spunem noi, extrem de amuzant.

O altă sarcină a lui Zelencz, prevăzută pentru această săptămână, este să ”identifice proprietarii de terenuri învecinate cu drumurile județene 172F și 161D, dându-se termen de curățat resturile necosite de la capătul tarlalei”.

Nu numai că Goron îl trimite pe Zelencz la ”strângerea și depozitarea peturilor”, ci îi și atrage atenția că ”în funcție de îndeplinirea sarcinilor veți fi pontat”.

Bineînțeles, Zelencz are și alte sarcini/atribuții trasate recent de primar (ex. ”răspunde de administrarea domeniului public și privat al comunei, inclusiv de administrarea, conform legii a pășunilor comunale”, ”răspunde de probleme de mediu, igienă, înfrumusețarea comunei și salubrizarea acesteia, inclusiv de incasarea taxei pentru salubritate”, ”gestionează eventualele cazuri de situații de urgență din comună”, ”răspunde de inventarierea bunurilor din comuna Mica”, ”preia atribuțiile primarului în lipsa acestuia din unitate”), însă considerăm că cele de mai sus sunt de-a dreptul hilare și merită prezentate dejenilor și locuitorilor din Mica. Probabil, în tot acest timp în care Mica nu a avut viceprimar, s-au adunat ”ceva” gunoaie în comună, iar cineva trebuie – bineînțeles – să le adune.

De cealaltă parte, astăzi, Dej24.ro a realizat primul interviu cu vechiul și noul viceprimar al comunei Mica, după reinstalarea în funcție.

”Astăzi am venit la serviciu, ca urmare a dispoziției domnului primar. Am primit și câteva atribuții și sper ca atât timp cât ne-a mai rămas din mandat, 3-4 luni, să mă pun în slujba oamenilor și să am o înțelegere bună cu domnia sa (n.r – dl. primar)”, ne-a declarat viceprimarul din Mica.

Referitor la ”strângerea și depozitarea peturilor” , Zelencz crede că ”domnul primar a vrut să mă ia puțin mai agresiv din prima. Evident, avem oameni cu ajutor social, avem și un contract de salubrizare cu o firmă specializată. Desigur, curățenia comunei trebuie să fie oglinda noastră, a Primăriei în primul rând. Mă aștept ca în fiecare săptămână domnul primar să îmi trimită câte o astfel de scrisorică și ceea ce este conform cu legea voi respecta, desigur, dacă este legal”, ne-a mai explicat social-democratul.

Vezi în materialul video de mai jos toate declarațiile făcute de Tiberiu Zelencz.

Citește și:

Un an de când Mica nu are viceprimar. Goron: ”Să plagieze o diplomă de absolvire!”

Un an de când Mica nu are viceprimar. ”Privesc dezamăgit cum nu s-a întâmplat nimic…”

SITUAȚIE FĂRĂ PRECEDENT LA MICA. Tiberiu Zelencz va fi schimbat dintr-o funcție pe care încă nu o deține

S-A DAT SENTINȚA. Tiberiu Zelencz, destituit ilegal din funcția de viceprimar al comunei Mica

Zelencz a CÂȘTIGAT! Va fi repus în funcția de viceprimar al comunei Mica? – FOTO

Primarul din Mica e în ”SILENZIO STAMPA” după sentința Curții de Apel Cluj

Administraţie

Tarifele taxiurilor din Dej, MAJORATE. Vezi CU CÂT

Publicat acum

pe

loading...

Consilierii locali din Dej au votat ieri majorarea tarifelor de taxi cu 70 de bani.

Aleșii locali din Dej, întruniți ieri după-amiază într-o ședință ordinară pe luna februarie, au avut pe ordinea de zi, la punctul 12, un ”proiect de hotărâre privind modificarea art. 13 din Regulamentul Activității în regim de taxi sau în regim de închiriere în raza administrativ-teritorială a Municipiului Dej”.

Concret, proiectul de hotărâre a vizat majorarea tarifelor de taxi – ca urmare a creșterii prețurilor, după cum urmează:

•        Tarif pornire zi: 3,00 lei

•        Tarif pornire noapte: 3,20 lei

•        Tarif distanță noapte: 3,20 lei/km

•        Tarif orar/staţionare zi: 30,00 lei/oră

•        Tarif orar/staţionare noapte: 32,00 lei/oră.

De menționat că ultima majorare s-a făcut în 28 februarie 2013.

În cadrul ședinței ordinare de ieri, consilierul local Husa a declarat că ”firmele sau întreprinderile individuale sunt îndreptățite să ceară această majorare. Aș recomanda să fie amplasate și plăcuțe pe care să scrie Stație TAXI, eventual chiar și cu numărul de locuri, și să fie vopsite într-o altă culoare locurile destinate taxiurilor”. Acesta a fost completat de colegul său Bradea: ”Dacă a crescut și prețul biletelor la autobuze, la Transurb, este normal să crească și aici”.

Proiectul a trecut cu 16 voturi ”pentru”, o abținere, iar doi aleși nu și-au exprimat opțiunea prin vot.

Continuă să citești

Administraţie

DEJ | Morar Costan reacționează la atacurile opoziției referitoare la construirea Parcului Industrial TETAROM VII la Dej

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

După ce Dej24.ro a anunțat ieri că un amendament adus bugetului pe 2020 – care prevedea ridicarea unui parc industrial în Dej – a fost respins de aleșii locali (Detalii AICI!), primarul Morar Costan a reacționat prin intermediul unui comunicat.

Edilul spune că nu este de acord ca din banii dejenilor să se cumpere teren pentru a-l oferi către TETAROM, companie al cărei acționar majoritar este Consiliul Județean Cluj, pentru a construi un parc industrial pe care ulterior să îl și administreze Consiliul Județean.

Nu m-am opus niciodată construcției de parcuri industriale la Dej. Dar nu sunt de acord însă ca din banii dejenilor să cumpărăm teren pentru a-l oferi către TETAROM, companie al cărei acționar majoritar este Consiliul Județean Cluj pentru a construi un parc industrial pe care ulterior să îl și administreze. Consiliul Județean poate să vină să cumpere teren și să construiască un parc industrial, dar nu din bani alocați de la bugetul local”, a spus primarul Morar Costan.

Așa cum am mai afirmat și cu alte ocazii, ultima dată chiar în ședința de Consiliul Local de ieri, dezvoltarea unei comunități este în strânsă legătură cu dezvoltarea economică a acesteia, iar Dejul este atractiv din punct de vedere economic pentru investitori, dovadă fiind dezvoltarea celor două parcuri industriale de pe Platforma industrială sud și a întregii zone unde în prezent lucrează peste 4 500 de angajați”, este de părere edilul Dejului.

Costan vrea să revigoreze Platforma Nord, drept urmare a considerat oportună preluarea a 13 hectare de teren de pe fosta platformă IFA, unde în trecut au muncit mii de dejeni.

Am considerat oportună preluarea de către Primăria Dej a terenului de 13 hectare de pe fosta platformă IFA, cu scopul de a revigora o parte din Platforma Nord. Proiectul „Decontaminare sit istoric Cesom” este un proiect european prin care vrem să revitalizăm o zonă simbol a municipiului Dej în care au muncit mii de dejeni. Studiul de fezabilitate pe care l-am demarat în urmă cu un an de zile este finalizat iar în perioada următoare se vor supune aprobării indicatorii tehnico-economici, proiectul urmând să parcurgă pașii legali în vederea implementării. Acesta este principalul obiectiv pe care îl avem în vedere prin proiectul „Decontaminare sit istoric Cesom”. Astfel putem oferi investitorilor posibilitatea de a se dezvolta iar zona această să fie în administrarea directă a Primăriei Municipiului Dej pentru a aduce venituri la bugetul local al Dejului”, a mai spus Morar Costan.

Primarul Dejului mai afirmă că municipalitatea are în plan depunerea de noi proiecte pe fonduri europene pentru extinerea Platformei Industriale Sud.

În paralel cu finalizarea proiectului „Decontaminare sit istoric Cesom” avem în plan să depunem noi proiecte europene în vederea extinderii Platformei industriale sud, însă până atunci prioritatea noastră este să finalizăm proiectul depus pentru care Primăria Municipiului Dej va trebui să suporte cofinanțarea”, a mai afirmat edilul Dejului.

Tetarom există de 19 ani! De ce a venit propunerea tocmai acum în prag de campanie electorală?

Este ciudat să vină cineva acum în prag de campanie cu astfel de idei și să spună că nu vreau dezvoltarea unui parc industrial. Scopul este de a transforma totul politic. De ce a venit această propunere tocmai acum în condițiile în care TETAROM există din 2001, adică de 19 ani? Până acum Dejul nu a fost atractiv pentru TETAROM sau în acest moment este un exercițiu de imagine, în condițiile în care proiecte TETAROM care încă nu au fost finalizate?”, a conchis Morar Costan.

Continuă să citești

Administraţie

Primăria Dej, dezbatere publică privind aprobarea a două PUD-uri și o oportunitate de PUZ!

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Primăria Municipiului Dej, Direcția Tehnică, Serviciul de Urbanism și Amenajarea Teritoriului, în conformitate cu prevederile legii nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului și urbanismul și a Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, anunță DEZBATERE PUBLICĂ – CONSULTAREA POPULAȚIEI cu privire la documentațiile:

  1. PUD – DEMOLARE CONSTRUCTII, CONSTRUIRE PIATA AGROALIMENTARA, SPATIU COMERCIAL, AMENAJARI, ACCESE SI LOCURI DE PARCARE IN INCINTA, AMPLASARE PANOURI PUBLICITARE SI TOTEM, RACORDURI SI BRANSAMENTE UTILITATI, IMPREJMUIRE, Dej, str. Crangului, nr.23, solicitant MUNICIPIUL DEJ
  2. PUD – CONSTRUIRE ANSAMBLU COMERCIAL SI DE SERVICII, SISTEMATIZARE VERTICALA, AMENAJARI EXTERIOARE, AMPLASARE ELEMENTE DE PUBLICITATE, IMPREJMUIRE SI OPERATIUNI CADASTRALE, Dej, str. Valcele, nr. 2B, solicitant SC KAUFLAND ROMANIA SA
  3. OPORTUNITATE PUZ – EXTINDERE CLADIRE EXISTENTA CU UN CORP S+P+E+M, Dej, str. 22 Decembrie 1989, nr.5-7, solicitant SC SPERA SRL

Scopul elaborării documentațiilor de urbanism este de a reglementa modul de construire al construcțiilor menționate.

Ședința de dezbatere publică va avea loc la Primăria municipiului Dej, sala de ședințe a Consiliului Local, luni, 2 martie 2020, ora 12.

Documentația tehnică și referatul Serviciului de urbanism se pot consulta la sediul Primăriei municipiului Dej, camera 38.

Observațiile și sugestiile vor fi transmise în scris la sediul Primăriei municipiului Dej, pe site-ul Primăriei municipiului Dej www.primaria.dej.ro sau pe e-mail primaria@dej.ro până la data de 02.03.2020, ora 10.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare