Conectează-te cu noi

Administraţie

PREMIERĂ. Zelencz, din nou viceprimar al comunei Mica. Goron îl trimite la strâns de peturi, în prima săptămână – VIDEO

Publicat acum

pe

Zelencz viceprimar

loading...

Tiberiu Zelencz a fost repus în funcția de viceprimar al comunei Mica, iar astăzi a revenit la biroul său din cadrul Primăriei.

”Ca urmare a Deciziei nr. 221 din 10.02.2016, pronunțată de Curtea de Apel Cluj, secția a III-a, de contencios administrativ și fiscal, în Dosar  nr. 592/117/2015, prin care a fost anulată HCL Mica nr. 50/28.11.2014, vă punem în vedere următoarele: să vă prezentați la sediul Primăriei Mica, în data de 19.02.2016, ora 8,00, pentru a relua funcția de viceprimar. Celelalte date solicitate în adresa d-v. le veți primi ulterior prezentării d-vs. la sediul Primăriei Mica”, se arată în dispoziția de reintegrare semnată de primarul Pavel Goron, primită de Zelencz ieri (foto 3).

Ca urmare a acestei dispoziții, astăzi, dis-de-dimineață Tiberiu Zelencz a revenit la biroul său din cadrul primăriei și și-a reluat funcția de viceprimar al comunei Mica.

Toate bune și frumoase, numai că primarul Goron i-a transmis un fel de ”scrisorică”/adresă prin care îi spune, într-un mod absolut incredibil, ce are de făcut în următoarea săptămână (foto 2).

”Vă facem cunoscut că odată cu revenirea pe funcția de viceprimar trebuie să respectați programul de lucru. Fiind subordonat primarului veți pune în aplicare sarcinile ce vă vor fi trasate.

Pentru săptămâna 22-29 februarie 2016 vă revin următoarele:

  • Igienizarea comunei
  • Strângerea și depozitarea peturilor aruncate pe drumul județean 172F și 161D
  • Atenție la intrarea în satul Mănăstirea și ieșire din Mica. Se vor pune tăblițe cu ”aruncarea gunoaielor interzisă”. Se vor înmâna locuitorilor din zonă înștiințări pentru a nu arunca în aceste locuri resturile din gospodărie. Un exemplar din înștiințare semnat de persoana atenționată se va înmâna primarului. Veți aplica sancțiuni celor care nu se vor conforma”, îi transmite Goron lui Zelencz.

Stăm și ne întrebăm dacă sarcina privind ”strângerea și depozitarea peturilor aruncate pe DJ172F și 161D” îi revine, în mod direct direct, viceprimarului? Acesta va trebui să se deplaseze și să strângă personal peturile?! Sau va coordona angajați din cadrul Primăriei?! Doar edilul știe răspunsul corect…

Primarul din Mica îi mai atrage atenția viceprimarului, prin intermediul acestei adrese, că ”terenul proprietatea doamnei Mureșan Ana la ieșire din Mica se va igieniza de proprietar. Să-i puneți în vedere acest lucru”, mai subliniază edilul, într-un mod, spunem noi, extrem de amuzant.

O altă sarcină a lui Zelencz, prevăzută pentru această săptămână, este să ”identifice proprietarii de terenuri învecinate cu drumurile județene 172F și 161D, dându-se termen de curățat resturile necosite de la capătul tarlalei”.

Nu numai că Goron îl trimite pe Zelencz la ”strângerea și depozitarea peturilor”, ci îi și atrage atenția că ”în funcție de îndeplinirea sarcinilor veți fi pontat”.

Bineînțeles, Zelencz are și alte sarcini/atribuții trasate recent de primar (ex. ”răspunde de administrarea domeniului public și privat al comunei, inclusiv de administrarea, conform legii a pășunilor comunale”, ”răspunde de probleme de mediu, igienă, înfrumusețarea comunei și salubrizarea acesteia, inclusiv de incasarea taxei pentru salubritate”, ”gestionează eventualele cazuri de situații de urgență din comună”, ”răspunde de inventarierea bunurilor din comuna Mica”, ”preia atribuțiile primarului în lipsa acestuia din unitate”), însă considerăm că cele de mai sus sunt de-a dreptul hilare și merită prezentate dejenilor și locuitorilor din Mica. Probabil, în tot acest timp în care Mica nu a avut viceprimar, s-au adunat ”ceva” gunoaie în comună, iar cineva trebuie – bineînțeles – să le adune.

De cealaltă parte, astăzi, Dej24.ro a realizat primul interviu cu vechiul și noul viceprimar al comunei Mica, după reinstalarea în funcție.

”Astăzi am venit la serviciu, ca urmare a dispoziției domnului primar. Am primit și câteva atribuții și sper ca atât timp cât ne-a mai rămas din mandat, 3-4 luni, să mă pun în slujba oamenilor și să am o înțelegere bună cu domnia sa (n.r – dl. primar)”, ne-a declarat viceprimarul din Mica.

Referitor la ”strângerea și depozitarea peturilor” , Zelencz crede că ”domnul primar a vrut să mă ia puțin mai agresiv din prima. Evident, avem oameni cu ajutor social, avem și un contract de salubrizare cu o firmă specializată. Desigur, curățenia comunei trebuie să fie oglinda noastră, a Primăriei în primul rând. Mă aștept ca în fiecare săptămână domnul primar să îmi trimită câte o astfel de scrisorică și ceea ce este conform cu legea voi respecta, desigur, dacă este legal”, ne-a mai explicat social-democratul.

Vezi în materialul video de mai jos toate declarațiile făcute de Tiberiu Zelencz.

Citește și:

Un an de când Mica nu are viceprimar. Goron: ”Să plagieze o diplomă de absolvire!”

Un an de când Mica nu are viceprimar. ”Privesc dezamăgit cum nu s-a întâmplat nimic…”

SITUAȚIE FĂRĂ PRECEDENT LA MICA. Tiberiu Zelencz va fi schimbat dintr-o funcție pe care încă nu o deține

S-A DAT SENTINȚA. Tiberiu Zelencz, destituit ilegal din funcția de viceprimar al comunei Mica

Zelencz a CÂȘTIGAT! Va fi repus în funcția de viceprimar al comunei Mica? – FOTO

Primarul din Mica e în ”SILENZIO STAMPA” după sentința Curții de Apel Cluj

Administraţie

Dej | S-a VOTAT: banii pentru cultură și distracție, redirecționați către SĂNĂTATE – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

loading...

Consilierii locali din Dej s-au întrunit în această după-amiază, de la ora 15, într-o ședință de îndată. Acesta s-a ținut în sala mare a Primăriei, o încăpere mai spațioasă care le-a permis aleșilor – protejați corespunzător cu măști și mănuși – să păstreze o distanță de siguranță între ei.

Consilierii au avut pe ordinea de zi un singur proiect de hotărâre care a vizat ”aprobarea rectificării bugetului local al Municipiului Dej și al spitalului Municipal Dej”. Așa cum Dej24.ro a anunțat încă de ieri, executivul a decis să redirecționeze banii alocați pentru organizarea Zilelor Municipiului Dej, Toroc FEST și altor evenimente către Spitalul Municipal Dej, Ambulanța Dej și cabinetele medicale de medicină de familie.

Este vorba despre suma de 590.000 lei. Din aceasta se va achiziționa aparatură medicală de strictă necesitate la Spitalul Municipal Dej (aparatură ventilație artificială și alte dispozitive medicale), se vor cumpăra materiale de protecție, măști cu filtru, combinezoane de protecție și soluții pentru dezinfecție pentru personalul Ambulanței Dej, în timp ce la cabinetele de familie vor ajunge materiale necesare pentru buna desfășurarea a activității. Din aceeași sumă vor fi achiziționate materiale, echipamente, dezinfectanți și alimente pentru persoanele aflate în izolare.

Ședința prezidată de Anamaria Kovrig a durat doar 10 minute. Consilierii locali din Dej au votat în unanimitate proiectul de hotărâre și astfel banii alocați inițial culturii vor ajunge la capitolul ”sănătate”.

La final, deși nu există capitolul ”Diverse” la ședințele de îndată, consilierul Varga i-a cerut primarului să găsească o soluție pentru ca ședințele să se desfășoare online (la fel ca în alte orașe din țară). Morar Costan a dat asigurări că următoarea întrunire se va desfășura în acest fel.

Vezi declarațiile făcute în ședință în MATERIALUL VIDEO de mai jos:

GALERIE FOTO de la ședință pe pagina de facebook Dej24.ro:

Continuă să citești

Administraţie

Dej | Cele două spații UNDE ar putea fi cazați medicii, polițiștii, jandarmii sau pompierii, la nevoie

Publicat acum

pe

loading...

Cel puțin două locații sunt luate în calcul de autoritățile locale din Dej în cazul care cadre medicale, polițiști, pompieri sau jandarmi vor avea nevoie de cazare.

Așa cum Dej24.ro a anunțat încă de ieri, Comitetul Local pentru Situații de Urgență (CLSU) Dej a decis să asigure spații de cazare, în caz de nevoie, pentru cadrele medicale (Spitalul Municipal Dej, Ambulanța Dej, medici de familie) care lucrează în Dej, precum și pentru polițiști, jandarmi sau pompieri.

Din informațiile noastre, cele șase camere de cazare de la Parcul Balnear Toroc sunt luate în calcul de autorități. Un alt spațiu la care s-a gândit executivul este cantina din Piața Agroalimentară, acolo unde sunt de asemenea camere de cazare.

Continuă să citești

Administraţie

Ședință de îndată, mâine, la Dej

Publicat acum

pe

loading...

Consilierii locali din Dej se vor întruni mâine, 24 martie, de la ora 15, în cadrul unei ședințe de îndată.

Pe ordinea de zi se află un singur proiect de hotărâre care vizează ”aprobarea rectificării bugetului local al Municipiului Dej și al spitalului Municipal Dej”.

Proiectul are legătură cu măsurile anunțate astăzi de municipalitate (detalii AICI).

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare