Conectează-te cu noi

Administraţie

PREMIERĂ. Zelencz, din nou viceprimar al comunei Mica. Goron îl trimite la strâns de peturi, în prima săptămână – VIDEO

Publicat acum

pe

Zelencz viceprimar

loading...

Tiberiu Zelencz a fost repus în funcția de viceprimar al comunei Mica, iar astăzi a revenit la biroul său din cadrul Primăriei.

”Ca urmare a Deciziei nr. 221 din 10.02.2016, pronunțată de Curtea de Apel Cluj, secția a III-a, de contencios administrativ și fiscal, în Dosar  nr. 592/117/2015, prin care a fost anulată HCL Mica nr. 50/28.11.2014, vă punem în vedere următoarele: să vă prezentați la sediul Primăriei Mica, în data de 19.02.2016, ora 8,00, pentru a relua funcția de viceprimar. Celelalte date solicitate în adresa d-v. le veți primi ulterior prezentării d-vs. la sediul Primăriei Mica”, se arată în dispoziția de reintegrare semnată de primarul Pavel Goron, primită de Zelencz ieri (foto 3).

Ca urmare a acestei dispoziții, astăzi, dis-de-dimineață Tiberiu Zelencz a revenit la biroul său din cadrul primăriei și și-a reluat funcția de viceprimar al comunei Mica.

Toate bune și frumoase, numai că primarul Goron i-a transmis un fel de ”scrisorică”/adresă prin care îi spune, într-un mod absolut incredibil, ce are de făcut în următoarea săptămână (foto 2).

”Vă facem cunoscut că odată cu revenirea pe funcția de viceprimar trebuie să respectați programul de lucru. Fiind subordonat primarului veți pune în aplicare sarcinile ce vă vor fi trasate.

Pentru săptămâna 22-29 februarie 2016 vă revin următoarele:

  • Igienizarea comunei
  • Strângerea și depozitarea peturilor aruncate pe drumul județean 172F și 161D
  • Atenție la intrarea în satul Mănăstirea și ieșire din Mica. Se vor pune tăblițe cu ”aruncarea gunoaielor interzisă”. Se vor înmâna locuitorilor din zonă înștiințări pentru a nu arunca în aceste locuri resturile din gospodărie. Un exemplar din înștiințare semnat de persoana atenționată se va înmâna primarului. Veți aplica sancțiuni celor care nu se vor conforma”, îi transmite Goron lui Zelencz.

Stăm și ne întrebăm dacă sarcina privind ”strângerea și depozitarea peturilor aruncate pe DJ172F și 161D” îi revine, în mod direct direct, viceprimarului? Acesta va trebui să se deplaseze și să strângă personal peturile?! Sau va coordona angajați din cadrul Primăriei?! Doar edilul știe răspunsul corect…

Primarul din Mica îi mai atrage atenția viceprimarului, prin intermediul acestei adrese, că ”terenul proprietatea doamnei Mureșan Ana la ieșire din Mica se va igieniza de proprietar. Să-i puneți în vedere acest lucru”, mai subliniază edilul, într-un mod, spunem noi, extrem de amuzant.

O altă sarcină a lui Zelencz, prevăzută pentru această săptămână, este să ”identifice proprietarii de terenuri învecinate cu drumurile județene 172F și 161D, dându-se termen de curățat resturile necosite de la capătul tarlalei”.

Nu numai că Goron îl trimite pe Zelencz la ”strângerea și depozitarea peturilor”, ci îi și atrage atenția că ”în funcție de îndeplinirea sarcinilor veți fi pontat”.

Bineînțeles, Zelencz are și alte sarcini/atribuții trasate recent de primar (ex. ”răspunde de administrarea domeniului public și privat al comunei, inclusiv de administrarea, conform legii a pășunilor comunale”, ”răspunde de probleme de mediu, igienă, înfrumusețarea comunei și salubrizarea acesteia, inclusiv de incasarea taxei pentru salubritate”, ”gestionează eventualele cazuri de situații de urgență din comună”, ”răspunde de inventarierea bunurilor din comuna Mica”, ”preia atribuțiile primarului în lipsa acestuia din unitate”), însă considerăm că cele de mai sus sunt de-a dreptul hilare și merită prezentate dejenilor și locuitorilor din Mica. Probabil, în tot acest timp în care Mica nu a avut viceprimar, s-au adunat ”ceva” gunoaie în comună, iar cineva trebuie – bineînțeles – să le adune.

De cealaltă parte, astăzi, Dej24.ro a realizat primul interviu cu vechiul și noul viceprimar al comunei Mica, după reinstalarea în funcție.

”Astăzi am venit la serviciu, ca urmare a dispoziției domnului primar. Am primit și câteva atribuții și sper ca atât timp cât ne-a mai rămas din mandat, 3-4 luni, să mă pun în slujba oamenilor și să am o înțelegere bună cu domnia sa (n.r – dl. primar)”, ne-a declarat viceprimarul din Mica.

Referitor la ”strângerea și depozitarea peturilor” , Zelencz crede că ”domnul primar a vrut să mă ia puțin mai agresiv din prima. Evident, avem oameni cu ajutor social, avem și un contract de salubrizare cu o firmă specializată. Desigur, curățenia comunei trebuie să fie oglinda noastră, a Primăriei în primul rând. Mă aștept ca în fiecare săptămână domnul primar să îmi trimită câte o astfel de scrisorică și ceea ce este conform cu legea voi respecta, desigur, dacă este legal”, ne-a mai explicat social-democratul.

Vezi în materialul video de mai jos toate declarațiile făcute de Tiberiu Zelencz.

Citește și:

Un an de când Mica nu are viceprimar. Goron: ”Să plagieze o diplomă de absolvire!”

Un an de când Mica nu are viceprimar. ”Privesc dezamăgit cum nu s-a întâmplat nimic…”

SITUAȚIE FĂRĂ PRECEDENT LA MICA. Tiberiu Zelencz va fi schimbat dintr-o funcție pe care încă nu o deține

S-A DAT SENTINȚA. Tiberiu Zelencz, destituit ilegal din funcția de viceprimar al comunei Mica

Zelencz a CÂȘTIGAT! Va fi repus în funcția de viceprimar al comunei Mica? – FOTO

Primarul din Mica e în ”SILENZIO STAMPA” după sentința Curții de Apel Cluj

Administraţie

13 august – Ziua Informării Preventive | MĂSURI și REGULI de protecție – FOTO

Publicat acum

pe

loading...

Cu ocazia Zilei Informării Preventive stabilită pentru data 13 august, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență transmite către populație un set de măsuri și reguli de protecție în caz de furtuni, caniculă, incendii sau inundații.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a stabilit ca, începând cu anul 2011, fiecare dată de 13 ce pică marţea, să fie declarată „ZIUA INFORMĂRII PREVENTIVE”.

Continuă să citești

Administraţie

Municipiul Dej va avea 60 de locuințe ANL! Unde vor fi construite apartamentele

Publicat acum

pe

loading...

În perioada următoare, ANL va mai construi 132 de unităţi locative în municipiile Gherla şi Dej, potrivit unui comunicat de presă emis de către deputatul PSD Cristina Burciu.

Viceprim-Ministrul Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a răspuns interpelării formulate de către deputatul PSD Cristina Burciu, referitoare la stadiul construcţiilor destinate tinerilor din judeţul Cluj.

„Programul de construcţii de locuinţe pentru tineri destinate închirierii, derulat prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL), constituie o şansă uriaşă pentru foarte mulţi tineri aflaţi la început de drum în viaţă de a avea mult-visata casă. Construirea de locuinţe cu chirie, destinate tinerilor cărora sursele de venit nu le permit achiziţionarea unei locuinţe în proprietate sau închirierea unei locuinţe în condiţiile pieţei, precum şi asigurarea stabilităţii tinerilor specialişti, prin crearea unor condiţii de locuit convenabile, reprezintă principalele scopuri ale ANL.

Obiectivele Executivului sunt continuarea lucrărilor de execuţie la obiectivele de investiţii începute în anii anteriori, promovarea de obiective noi, dar şi începerea lucrărilor de execuţie”, a specificat parlamentarul social democrat, în documentul oficial trimis conducerii MDRAP.

În ceea ce priveşte lucrările aflate în prezent în execuţie a locuinţelor ANL, atât la nivel naţional, cât şi în judeţul Cluj şi municipiul Turda, vicepremierul Suciu a precizat că la nivel naţional sunt în curs de execuţie, în diverse stadii, lucrările de construcţii-montaj la circa 2.000 de unităţi locative. „În judeţul Cluj, sunt în curs de execuţie lucrările la 48 de unităţi locative, acestea fiind amplasate în municipiul Turda, str. Zambilelor fn”, a adăugat ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Daniel Suciu a adăugat că în prezent sunt în curs de aprobare indicatorii tehnico-economici pentru alte două obiective de investiţii în judeţul Cluj, totalizând 132 unităţi locative: 72 în municipiul Gherla, str. Fizeşului fn. şi 60 în municipiul Dej, str. Fericirii nr. 1.

După aprobarea indicatorilor tehnico-economici, conform prevederilor legale în vigoare, Agenţia Naţională pentru Locuinţe va proceda la contractarea serviciilor de proiectare şi a lucrărilor de execuţie”, a mai spus Daniel Suciu, în răspunsul remis deputatului Cristina Burciu.

În ceea ce priveşte întrebarea parlamentarului turdean cu referire la numărul locuinţelor ANL destinate specialiştilor din diverse domenii, atât în ţară, cât şi în judeţul Cluj, şi punctual în municipiul Turda, vicepremierul Suciu a spus că potrivit prevederilor legale în vigoare, prin programul de construcţii locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, se pot realiza locuinţe doar pentru specialiştii din sănătate şi/sau învăţământ.

La această dată, sunt incluse în lista de finanţare aferentă anului 2019, 31 obiective de investiţii destinate specialiştilor din sănătate şi/sau învăţământ, totalizând 608 de unităţi locative, defalcate astfel: locuinţe pentru specialişti din sănătate: 25 investiţii / 503 de unităţi locative; locuinţe pentru specialişti din învăţământ: 2 investiţii / 35 de unităţi locative; locuinţe pentru specialişti din sănătate şi/sau învăţământ: 4 investiţii / 70 de unităţi locative. În judeţul Cluj nu se derulează nicio investiţie pentru specialiştii din sănătate şi/sau învăţământ, neexistând solicitări formulate de autorităţile publice locale în acest sens”, a concluzionat ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Continuă să citești

Administraţie

Tonetele și chioșcurile din Dej vor avea un nou aspect – FOTO

Publicat acum

pe

loading...

Primăria Municipiului Dej anunță că zonele din oraș unde sunt amplasate tonete și chioșcuri vor căpăta alt aspect.

”Am demarat încă de anul trecut în oraș o serie de acțiuni care vizează îmbunătățirea din punct de vedere estetic a orașului nostru, mobilare urbană. Pentru ca rezultatul să fie cel pe care ni-l dorim cu toții, un oraș ordonat și cu o estetică plăcută, pe lângă acțiunile prin care proprietarii clădirilor din zona istorică a orașului au înțeles că este necesar să își respecte obligațiile legale privind întreținerea și fațadizarea clădirilor iată că și zonele din oraș unde au fost amplasate de-a lungul timpului chioșcuri și tonete pentru comerț capătă alt aspect. În zona din incinta Colegiului Național ”Andrei Mureșanu” au fost amplasate noile chioșcuri cu un aspect unitar și în acord cu specificul urbanistic al zonei, totodată numărul acestora a fost redus. Această acțiune este în derulare, proprietarilor chioșcurilor amplasate pe domeniul public din incinta Spitalului Municipal Dej care au contracte de închiriere în vigoare li s-au comunicat condițiile cu privire la respectarea noilor modele tip de chioșcuri și au fost notificați cu privire la termenul pe care îl au la dispoziție pentru achiziționarea și amplasarea lor. În paralel, chioșcurile abandonate pe domeniul public, cele pentru care există contracte de închiriere expirate sau care nu respectă suprafață închiriată conform contractului vor fi ridicate de pe domeniul public”, anunță primarul municipiului Dej, Morar Costan.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

ANUNȚ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare