Conectează-te cu noi

Administraţie

PREMIERĂ. Zelencz, din nou viceprimar al comunei Mica. Goron îl trimite la strâns de peturi, în prima săptămână – VIDEO

Publicat acum

pe

Zelencz viceprimar

loading...

Tiberiu Zelencz a fost repus în funcția de viceprimar al comunei Mica, iar astăzi a revenit la biroul său din cadrul Primăriei.

”Ca urmare a Deciziei nr. 221 din 10.02.2016, pronunțată de Curtea de Apel Cluj, secția a III-a, de contencios administrativ și fiscal, în Dosar  nr. 592/117/2015, prin care a fost anulată HCL Mica nr. 50/28.11.2014, vă punem în vedere următoarele: să vă prezentați la sediul Primăriei Mica, în data de 19.02.2016, ora 8,00, pentru a relua funcția de viceprimar. Celelalte date solicitate în adresa d-v. le veți primi ulterior prezentării d-vs. la sediul Primăriei Mica”, se arată în dispoziția de reintegrare semnată de primarul Pavel Goron, primită de Zelencz ieri (foto 3).

Ca urmare a acestei dispoziții, astăzi, dis-de-dimineață Tiberiu Zelencz a revenit la biroul său din cadrul primăriei și și-a reluat funcția de viceprimar al comunei Mica.

Toate bune și frumoase, numai că primarul Goron i-a transmis un fel de ”scrisorică”/adresă prin care îi spune, într-un mod absolut incredibil, ce are de făcut în următoarea săptămână (foto 2).

”Vă facem cunoscut că odată cu revenirea pe funcția de viceprimar trebuie să respectați programul de lucru. Fiind subordonat primarului veți pune în aplicare sarcinile ce vă vor fi trasate.

Pentru săptămâna 22-29 februarie 2016 vă revin următoarele:

 • Igienizarea comunei
 • Strângerea și depozitarea peturilor aruncate pe drumul județean 172F și 161D
 • Atenție la intrarea în satul Mănăstirea și ieșire din Mica. Se vor pune tăblițe cu ”aruncarea gunoaielor interzisă”. Se vor înmâna locuitorilor din zonă înștiințări pentru a nu arunca în aceste locuri resturile din gospodărie. Un exemplar din înștiințare semnat de persoana atenționată se va înmâna primarului. Veți aplica sancțiuni celor care nu se vor conforma”, îi transmite Goron lui Zelencz.

Stăm și ne întrebăm dacă sarcina privind ”strângerea și depozitarea peturilor aruncate pe DJ172F și 161D” îi revine, în mod direct direct, viceprimarului? Acesta va trebui să se deplaseze și să strângă personal peturile?! Sau va coordona angajați din cadrul Primăriei?! Doar edilul știe răspunsul corect…

Primarul din Mica îi mai atrage atenția viceprimarului, prin intermediul acestei adrese, că ”terenul proprietatea doamnei Mureșan Ana la ieșire din Mica se va igieniza de proprietar. Să-i puneți în vedere acest lucru”, mai subliniază edilul, într-un mod, spunem noi, extrem de amuzant.

O altă sarcină a lui Zelencz, prevăzută pentru această săptămână, este să ”identifice proprietarii de terenuri învecinate cu drumurile județene 172F și 161D, dându-se termen de curățat resturile necosite de la capătul tarlalei”.

Nu numai că Goron îl trimite pe Zelencz la ”strângerea și depozitarea peturilor”, ci îi și atrage atenția că ”în funcție de îndeplinirea sarcinilor veți fi pontat”.

Bineînțeles, Zelencz are și alte sarcini/atribuții trasate recent de primar (ex. ”răspunde de administrarea domeniului public și privat al comunei, inclusiv de administrarea, conform legii a pășunilor comunale”, ”răspunde de probleme de mediu, igienă, înfrumusețarea comunei și salubrizarea acesteia, inclusiv de incasarea taxei pentru salubritate”, ”gestionează eventualele cazuri de situații de urgență din comună”, ”răspunde de inventarierea bunurilor din comuna Mica”, ”preia atribuțiile primarului în lipsa acestuia din unitate”), însă considerăm că cele de mai sus sunt de-a dreptul hilare și merită prezentate dejenilor și locuitorilor din Mica. Probabil, în tot acest timp în care Mica nu a avut viceprimar, s-au adunat ”ceva” gunoaie în comună, iar cineva trebuie – bineînțeles – să le adune.

De cealaltă parte, astăzi, Dej24.ro a realizat primul interviu cu vechiul și noul viceprimar al comunei Mica, după reinstalarea în funcție.

”Astăzi am venit la serviciu, ca urmare a dispoziției domnului primar. Am primit și câteva atribuții și sper ca atât timp cât ne-a mai rămas din mandat, 3-4 luni, să mă pun în slujba oamenilor și să am o înțelegere bună cu domnia sa (n.r – dl. primar)”, ne-a declarat viceprimarul din Mica.

Referitor la ”strângerea și depozitarea peturilor” , Zelencz crede că ”domnul primar a vrut să mă ia puțin mai agresiv din prima. Evident, avem oameni cu ajutor social, avem și un contract de salubrizare cu o firmă specializată. Desigur, curățenia comunei trebuie să fie oglinda noastră, a Primăriei în primul rând. Mă aștept ca în fiecare săptămână domnul primar să îmi trimită câte o astfel de scrisorică și ceea ce este conform cu legea voi respecta, desigur, dacă este legal”, ne-a mai explicat social-democratul.

Vezi în materialul video de mai jos toate declarațiile făcute de Tiberiu Zelencz.

Citește și:

Un an de când Mica nu are viceprimar. Goron: ”Să plagieze o diplomă de absolvire!”

Un an de când Mica nu are viceprimar. ”Privesc dezamăgit cum nu s-a întâmplat nimic…”

SITUAȚIE FĂRĂ PRECEDENT LA MICA. Tiberiu Zelencz va fi schimbat dintr-o funcție pe care încă nu o deține

S-A DAT SENTINȚA. Tiberiu Zelencz, destituit ilegal din funcția de viceprimar al comunei Mica

Zelencz a CÂȘTIGAT! Va fi repus în funcția de viceprimar al comunei Mica? – FOTO

Primarul din Mica e în ”SILENZIO STAMPA” după sentința Curții de Apel Cluj

Administraţie

NINGE la Dej | Utilajele de deszăpezire intervin pe străzile din oraș

Publicat acum

pe

loading...

Primăria Municipiului Dej – prin Serviciul Administrării Domeniului Public (SADP) – acționează pentru asigurarea eficientă a deszăpezirii.

Din informațiile Dej24.ro, încă de la ora 16:30, șase utilaje pentru deszăpezirea carosabilului intervin pe străzile din oraș. Ulterior, din curtea Serviciului Administrării Domeniului Public au ieșit și două utilaje pentru deszăpezirea trotuarelor.

ACTUALIZARE: ”Urmare a zăpezii căzute în cursul zilei, Primăria Municipiului Dej – prin Serviciul Administrării Domeniului Public (SADP) – acționează pentru deszăpezire în toate zonele orașului. Acțiunea a fost demarată în jurul orei 16:30 și continuă și la această oră. Șase utilaje de deszăpezire – atât utilajele cu lamă, cât și pentru distribuit material antiderapant lichid și solid – sunt în teren. S-a acționat în prima fază cu prioritate pe străzile principale pentru a se asigura accesul mijloacelor de transport în comun și ulterior pe străzile secundare. De asemenea, se actionează la această oră si cu două utilaje la nivelul trotuarelor.

Intervențiile pentru deszăpezire nu se pot derula simultan pe toate străzile, însă echipele SADP acționează permanent. Orice problemă referitoare la intervențiile pentru deszăpezire în municipiul Dej poate fi semnalată la numărul de telefon 0731 311 797, urmând să se intervină cât mai rapid posibil în zona respectivă”, au transmis, pentru Dej24.ro, reprezentanții Primăriei Municipiului Dej.

Continuă să citești

Administraţie

DEZBATERE PUBLICĂ cu privire la modificările aduse Regulamentului Local de Urbanism aferent P.U.G. municipiul Dej

Publicat acum

pe

loading...

MUNICIPIUL DEJ, DIRECȚIA TEHNICĂ, SERVICIUL DE URBANISM ȘI AMENAJAREA TERITORIULUI, în conformitate cu prevederile legii nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului și urbanismul și a Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, anunță DEZBATERE PUBLICĂ – CONSULTAREA POPULAȚIEI cu privire la modificările aduse Regulamentului Local de Urbanism aferent P.U.G. municipiul Dej.

Aceste modificări sunt pentru zonele:

M. – ZONA MIXTĂ

subzona M.1., M.2., M.3., M.4.

L. – ZONA  DE  LOCUIT

Subzona L.1., L.2., L.3., L.4., L.6.

Precizăm că aceste modificări sunt oportune în vederea eliminării unor exprimări ambigue întâlnite în Regulamentul Local de Urbanism și datorită unor cerințe funcționale care să ducă la o dezvoltare urbanistică rațională a municipiului.

Aceste modificări  au primit avizul cu nr. 188 din 05.11.2019 din partea arhitectului Șef al Județului Cluj, în urma consultării în cadrul Comisiei de Amenajare a Teritoriului și Urbanism.

Ședința de dezbatere publică va avea loc la Primăria municipiului Dej, sala de ședințe a Consiliului Local, miercuri  11 decembrie 2019, ora 12.

Documentația tehnică și referatul Serviciului de urbanism se pot consulta la sediul Primăriei municipiului Dej, camera 38.

Observațiile și sugestiile vor fi transmise în scris la sediul Primăriei municipiului Dej, pe site-ul Primăriei municipiului Dej www.primaria.dej.ro sau pe e-mail primaria@dej.ro până la data de 11.12.2019, ora 10.

Continuă să citești

Administraţie

Ședință a CL Dej, joia viitoare. Aleșii discută despre bazinul de înot și transportul public local

Publicat acum

pe

loading...

Consilierii locali din Dej se vor întruni joia viitoare, în data de 28, de la ora 16, în cadrul unei ședințe ordinare pe luna noiembrie.

Pe ordinea de zi se află 10 proiecte de hotărâre.

 1. Proiect de hotărâre privind aprobarea majorării capitalului social al societății Tetarom S.A.
 2. Proiect de hotărâre pentru aprobarea executării lucrărilor ce se vor executa pe domeniul public al Municipiului Dej pentru realizarea obiectivului de investiție ”Înființare rețele de canalizare în comuna Mica, județul Cluj”, beneficiar U.A.T Mica, județul Cluj.
 3. Proiect de hotărâre privind aprobarea delegării directe a gestiunii serviciului de transport public local din Municipiul Dej, aprobarea ”Studiului de oportunitate privind delegarea serviciului de transport public local de călători și aprobarea propunerii de Contract de delegare a gestiunii serviciului de transport public local prin concesiune în Municipiul Dej, inclusiv anexele acestuia.
 4. Proiect de hotărâre privind aprobarea acordării de stimulente financiare personalului medical și de specialitate din cadrul Spitalului Municipal Dej.
 5. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației de urbanism ”Plan urbanistic de detaliu” pentru executarea lucrărilor de construire locuință P., magazie și împrejmuire, generat de imobilul situat în Municipiul Dej, Strada Huhurez Nr. 42, C.F. Nr. 60052, Nr. cad. 60052.
 6. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării și completării Art. 1 din Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Dej Nr. 68 din data de 30 mai 2019, privind aprobarea trecerii suprafeței de 62 m.p. din Patrimoniul public al Municipiului Dej în Patrimoniul privat al Municipiului Dej.
 7. Proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării Bugetului local al Municipiului Dej și al instituțiilor finanțate integral din venituri proprii și subvenții, Spitalul Municipal Dej.
 8. Proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a Bazinului de înot didactic din Municipiul Dej și a unor măsuri de administrarea acestuia.
 9. Proiect de hotărâre privind aprobarea unor măsuri referitoare la organizarea și funcționarea aparatului de specialitate al primarului Municipiului Dej.
 10. Proiect de hotărâre privind  aprobarea modificării și completării Anexei la Hotărârea  Nr. 89/2017 privind stabilirea salariilor de bază pentru funcționarii publici și personalul contractual din cadrul aparatului de specialitate al primarului Municipiului Dej și din serviciile publice din subordinea Consiliului Local al Municipiului Dej.
 11. Soluționarea unor probleme ale administrației publice locale.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare