Conectează-te cu noi

....

Eveniment

PREMIERĂ. Voleiul dejean este în doliu. S-a stins profesorul Radu Miclea

Publicat acum

pe

....

Voleiul dejean este în doliu. S-a stins Radu Miclea (65 ani), un profesor extrem de apreciat care a pregătit numeroase generații de sportivi. Era considerat unul dintre cei mai buni antrenori de juniori din România.

În tinerețe, Radu Miclea a făcut parte din echipa care a adus voleiului dejean prima medalie, una de bronz, la Campionatul Național de Juniori, în 1975. Antrenor de volei din 1980, după facultate, Miclea a fost repartizat la Constanța, unde a stat 16 ani. În 1996 s-a întors la Dej.

....

De-a lungul carierei, profesorul de volei de la CSS LAPI Dej Radu Miclea a câștigat toate competițiile naționale posibile (mini-volei, speranțe, cadeți) și a obținut calificări la diferite competiții internaționale, fiind considerat unul dintre cei mai buni antrenori de juniori din țară (prin mâinile lui au trecut numeroși viitori campioni, inclusiv Gheorghe Crețu – antrenor extrem de bine cotat la nivel mondial).

La începutul anilor 2000, Radu Miclea a stat pe banca echipei de seniori a Unirii Dej. De asemenea, un deceniu mai târziu, și-a împărtășit cunoștințele și la Centrul Național de Excelență în Volei, înființat la Dej.

Radu Miclea s-a pensionat în septembrie 2019. O lună mai târziu, într-un cadru festiv, Unirea Dej l-a premiat pentru întreaga sa carieră pusă în slujba voleiului dejean.

Unul dintre cei mai buni voleibalişti care au trecut pe la Unirea Dej, Andrei Spînu a povestit într-un interviu: ”Am avut norocul să dau peste unul dintre cei mai buni antrenori români la nivel de juniori, Radu Miclea, un foarte bun mentor. M-a învăţat adevăratele valori în sport: munca, modestia, respectul faţă de adversar”.

Radu Miclea a decedat azi, 29 ianuarie, la vârsta de 65 de ani.

Dumnezeu să îl ierte!

Reclamă
Protejat cu parola. Introdu parola pentru a vedea comentariile.

Protejat cu parola. Introdu parola pentru a vedea comentariile.

  1. Pingback: Antrenorul care a câștigat Liga Campionilor la volei: ”Acest om, Radu Miclea...” - Dej24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER