Conectează-te cu noi

Administraţie

Alegerile locale, peste fix 116 zile: Morar vs. Mureșan pentru Primăria Dej

Publicat acum

pe

Morar Costan Aurelian Muresan

E oficial! Alegerile locale vor avea loc peste 116 zile, pe data de 5 iunie. La Dej, bătălia pentru fotoliul de primar se va da, cel mai probabil, între Morar și Mureșan.

Primarul Morar Costan (PSD) și viceprimarul Aurelian Mureșan (PNL) și-au anunțat deja candidaturile pentru Primăria Dej. Numele edilului a fost confirmat recent de Remus Lăpușan, șeful PSD Cluj, în timp ce liberalul Aurelian Mureșan a anunțat că va ”lupta” pentru Primăria Dej în ultima lună a anului trecut.

Astăzi, Executivul a aprobat șase hotărâri de Guvern care vizează organizarea şi desfăşurarea scrutinului din vară, astfel că pe cei doi candidați din Dej îi mai despart, de mâine începând, doar 116 zile până la alegeri.

Sigur, social-democratul Morar și liberalul Mureșan nu vor fi singurii candidați pentru fotoliul de primar al Dejului, însă cel mai probabil ”bătălia” se va da între ei doi. UNPR, ALDE (în funcție de protocolul cu PSD), PMP, UDMR și celelalte partide politice vor avea, mai mult ca sigur, și ele candidați la locale.

”Guvernul a aprobat 6 hotărâri de Guvern care vizează desfășurarea alegerilor locale. A fost confirmată data de 5 iunie, data alegerilor locale”, a anunțat, astăzi, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu.

„Azi adoptăm un pachet de hotărâri de guvern care pregătesc alegerile locale şi inclusiv stabilim data alegerilor locale. O să fie prezentă să prezinte aceste proiecte de hotărâri de guvern şi doamna preşedintă a Autorităţii Electorale Permanente(AEP) pentru că sunt hotărâri de guvern pregătite de Autoritatea Electorală Permanentă”le-a spus premierul membrilor Cabinetului, la începutul şedinţei Executivului.

Dacian Cioloş a mai precizat azi că Guvernul şi AEP trebuie să lucreze împreună pentru pregătirea alegerilor. „De data aceasta, AEP are prin lege mult mai multe atribuţii în organizarea şi derularea alegerilor decât a avut în trecut”, a afirmat premierul.

Executivul a mai adoptat și calendarul acțiunilor din perioada electorală a alegerilor locale din acest an. Astfel, până la 26 martie, vor fi desemnați judecătorii din Biroul Electoral Central, urmând ca până la 27 martie să fie ales președintele BEC și locțiitorul acestuia.

Începând cu 11 aprilie până pe 26 aprilie vor putea fi depuse candidaturile pentru consiliile locale, consiliile județene și primari. După perioada în care pot fi depuse contestațiile, data de 4 mai este termenul pentru rămânerea definitivă a candidaturilor.

Campania electorală va începe pe 6 mai, cu 30 de zile înaintea alegerilor, și se va încheia pe 4 iunie, ora 7,00.

Comunicarea către toate birourile electorale de circumscripţie a listei cuprinzând denumirile şi semnele electorale ale partidelor politice, ale alianţelor politice, ale alianţelor electorale, precum şi ale organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, legal constituite, care au dreptul să participe la alegerea autorităţilor administraţiei publice locale trebuie să fie făcută cel târziu în data de 12 aprilie 2016. Cu 30 de zile înaintea datei votării – cel târziu în ziua de 6 mai 2016 – vor trebui aduse la cunoştinţă publică numărul circumscripţiilor electorale, delimitarea şi numerotarea fiecărei secţii de votare, precum şi sediile acestora.

Cetăţenii vor putea merge la vot pentru a-şi desemna aleşii locali în data de 5 iunie 2016, în intervalul 7:00-21:00.

Citește pe aceeași temă:

OFICIAL. Primul nume CONFIRMAT pentru Primăria Dej, la alegerile locale din 2016

Aurelian Mureșan, CANDIDAT OFICIAL la Primăria Dej, la alegerile din 2016 – FOTO/VIDEO

ALEGERI 2016 la Dej. Cine sunt CANDIDAȚII confirmați la locale și ce schimbări politice vor avea loc?

Primarul din Dej, Morar Costan, susținut la locale de UNPR? Protocolul a fost semnat!

ALEGERI LOCALE pe 5 iunie, propunerea Autorității Electorale Permanente

Cărțile de identitate vor fi scanate la alegerile locale din 2016

PREMIERĂ. Primarul din Dej va fi ales în 2016 într-un singur tur. Ce spune actualul edil

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER