Conectează-te cu noi

....

Administraţie

HABEMUS AQUAM! – După 36 de ore de ”secetă”, apa revine în municipiul Dej (ACTUALIZARE: Probleme, DIN NOU!)

Publicat acum

pe

....

Dacă la Vatican se spune ”Habemus Papa”, noi putem să spunem ”Habemus aquam” în Dej! După 36 de ore de ”secetă”, apa a revenit, treptat, în casele oamenilor.

....

Timp de aproape 36 de ore, peste 40.000 de oameni din Dej și împrejurimi au rămas – total sau parțial – fără apă. O lucrare de cuplare la rețeaua existentă, care ar fi trebuit să dureze doar câteva ore, s-a transformat într-un adevărat coșmar pentru întreg orașul și încă câteva localități din apropiere.

Ieri dimineață, o societate contractată de Compania de Apă Someș a început lucrările pentru a racorda localitatea Nima la magistrala de apă. O piesă de legătură s-a stricat la scurt timp, iar municipiul Dej și localitățile Cășeiu, Câțcău, Cuzdrioara, Vad și Gâlgău au fără apă. Deși compania avea pregătită o rezervă de peste 10.000 de metri cubi de apă, aceasta s-a terminat în câteva ore.

Specialiștii au încercat să remedieze problema, dar fără succes. Atât ieri, cât și azi-noapte, piesa a cedat de mai multe ori. Au apucat să aibă puțină apă doar dejenii care locuiesc în zonele joase ale orașului. Azi-dimineață, o bună parte din locuitorii Dejului s-au trezit tot fără apă. Disperați, oamenii au luat cu asalt izvoarele din oraș pentru a umple bidoane, găleți și sticle cu apă. De asemenea, au fost golite de apă supermarket-urile și magazinele din oraș.

De-abia în această seară problema a fost rezolvată (mai întâi în zona centrală, apoi treptat pe Dealul Florilor – cu câteva excepții), iar apa a revenit – în sfârșit! – în robinetele locuitorilor din Dej și împrejurimi.

ACTUALIZARE: Toate rezervoarele sunt în proces de umplere – conform Companiei de Apă Someș, ceea ce înseamnă că toți dejenii vor avea apă în curând. Unele străzi/cartiere (inclusiv de pe Dealul Florilor sau Mulatău) dispun deja de apă la această oră, iar altele urmează să o facă.

ACTUALIZARE ora 4: Sunt noi probleme la Nima, ceea ce înseamnă că bucuria ar putea ține foarte puțin! Revenim dimineață cu amănunte.

 

Dej24.ro a relatat pe larg despre criza apei în Dej. Numai ieri, peste 8000 de dejeni s-au informat din publicația noastră. Vă mulțumim! Citește și:

Municipiul Dej FĂRĂ APĂ – Ce s-a întâmplat? Compania de Apă Someș, CORIGENTĂ!

Municipiul Dej FĂRĂ APĂ, ziua 2. Avaria nu s-a rezolvat azi-noapte! – VIDEO

DEJ | Criză de apă îmbuteliată în magazine! Stocurile s-au epuizat, iar oamenii se îndreaptă spre izvoare

DEJ | Morar Costan: „Această situație de criză a lăsat peste 40.000 de locuitori FĂRĂ APĂ”

Morar Costan: ”Sper ca în această seară în jurul orei 20 să se reia alimentarea cu apă”

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER