Conectează-te cu noi

Administraţie

Zelencz a CÂȘTIGAT! Va fi repus în funcția de viceprimar al comunei Mica? – FOTO

Publicat acum

pe

alegeri PSD Mica (2) Zelencz

loading...

Tiberiu Zelencz a câștigat procesul intentat împotriva Consiliului Local al Comunei Mica și împotriva Comunei Mica privind demiterea acestuia din funcția de viceprimar.

Sentința dată de Secția a III-a Contencios Administrativ și fiscal a Curții de apel Cluj arată faptul că Tiberiu Zelencz a fost destituit ilegal din funcția de viceprimar al comunei Mica, la data de 28 noiembrie 2014. Atunci, după două încercări eșuate (în 22 septembrie 2014 – lipsă de voturi și 27 octombrie 2014 – proiect retras de pe ordinea de zi de primar), consilierii locali din Mica au reușit să îl înlăture pe Tiberiu Zelencz din funcția de viceprimar al comunei Mica. Opt aleși au votat atunci ”pentru” schimbare, doi au fost ”împotrivă”, un consilier s-a abținut de la vot, iar o altă opțiune a fost nulă, astfel că viceprimarul PSD a fost schimbat din funcție.

După o perioadă de aproape un an și trei luni de zile, Curtea de Apel Cluj i-a dat câștig de cauză, printr-o sentință definitivă și irevocabilă, lui Tiberiu Zelencz, cheltuielile de judecată, alături de indemnizația de viceprimar pe perioada cât nu și-a exercitat funcția, urmând a fi suportate din bugetul Consiliului Local Mica.

Rămâne de văzut dacă primarul Comunei Mica, Pavel Goron, va respecta decizia magistraților și îl va repune pe Tiberiu Zelencz în funcție.

Am stiut intotdeauna ca dreptatea va invinge si adevarul va iesi la suprafata. Dupa mai bine de un an de cand am fost demis din functia de viceprimar al Comunei Mica si un proces care a durat tot atat, am primit sentinta definitiva si irevocabila. Conform deciziei instantei sunt din nou viceprimarul comunei Mica.

Nu am tinut neaparat de aceasta functie, insa am vrut sa demonstrez ca modul in care am fost schimbat a fost unul abuziv si nelegal. Insa din pacate nu sunt singurul care am fost tratat in cel mai josnic mod de catre edilul sef al comunei. Am fost denigrat si jignit, iar motivul schimbarii mele din functie, invocat mereu de catre primar, a fost acela ca lucrurile nu merg bine in comuna din cauza mea. Intreb acum dupa un an si doua luni, de cand am fost demis, ce lucruri marete s-au infaptuit in comuna? Vedem cu totii ce s-a facut. Cuvintele sunt de prisos. Faptele edilului sef din PNL, vorbesc de la sine.

Demiterea mea a avut loc in postul Craciunului din 2014, cand majoritatea consilierilor locali au votat proiectul de hotarare, initiat de catre primar, privind schimbarea mea, probabil sub imperiul promisiunilor primarului, facute unora in parte, ca vor ocupa, in locul meu, functia de viceprimar. Nu s-a intamplat asta, pentru ca a putea sa respecti o promisiune trebuie sa ai verticalitate, insa aceasta calitate nu este la indemana oricui. Din pacate, primarul confunda primaria cu propria gospodarie, dar din fericire exista justitia care vine si face dreptate.

Din pacate banii pentru cheltuielile de judecata si suma care mi se cuvine vor trebui suportate din bugetul public, si asta din cauza orgoliului primarului care a tinut neaparat sa ma demita, iar cu sprijinul unor consilieri a reusit, insa nu pentru mult timp. Ar trebui ca acesti bani sa-i plateasca din buzunarul domniilor lor, nu din bugetul comunei. Greseala le apartine, iar orice greseala se plateste.

Primarul a ignorat sentinta data de prima instanta, din data de 8 iulie 2015, refuzand sa ma repuna in functie. Acum decizia este definitiva si irevocabila si sper ca ea va fi pusa imediat in aplicare si voi fi reintegrat in functia de viceprimar. In caz contrar, il asigur pe domnul primar ca voi merge mai departe, iar justitia isi va spune din nou cuvantul.

Ar fi multe de spus, insa voi dragii mei cunoasteti realitatea din Comuna Mica. Rezultatul acestui proces nu este doar succesul meu, este victoria tuturor. Am luptat si am mers mai departe datorita voua, celor care m-ati sustinut si incurajat sa nu renunt. Multumesc avocatilor, doamnei Alina Zah si domnului Flaviu Costas si nu in ultimul rand domnului jurist Ioan Man”, a scris Tiberiu Zelencz, pe o rețea de socializare.

Vă remintim, la sfârșitul ședinței, în care s-a decis schimbarea din funcție, Tiberiu Zelencz anunța că va ataca în contencios decizia colegilor săi. ”Eu consider această hotărâre abuzivă și o voi ataca. Domnul primar încearcă să mă schimbe de mai bine de un an și jumătate, motivele nu le cunosc. Eu o să fiu alături de cetățenii comunei Mica, toate proiectele pe care mi le-am propus le voi duce mai departe, inclusiv proiectele noii majorități cum spune domnul primar, dacă este în beneficul cetățeanului din comuna Mica”, declara Zelencz, la sfârșitul lui noiembrie 2014.

După șase luni de la schimbarea lui Zelencz, în 3 iunie, consilierii locali din Mica s-au întrunit în cadrul unei ședințe extraordinare în vederea alegerii unui nou viceprimar. O ședință care părea extrem de scurtă, având în vedere că pe ordinea de zi erau doar două proiecte de hotărâre, s-a transformat într-un haos total care a durat peste 2 ore. În final, la ședință au rămas astfel doar 6 aleși, nu a mai existat majoritate, iar proiectul nu s-a mai putut susține. Dej24.ro a scris despre acest subiect, în exclusivitate, AICI.

La o lună distanță, Tribunalul Cluj, secția mixtă de contencios administrativ şi fiscal, de conflicte de muncă și asigurări sociale, anunța că Tiberiu Zelencz a fost destituit ilegal din funcția de viceprimar al comunei Mica.

 

CITEȘTE ȘI:

Un an de când Mica nu are viceprimar. Goron: ”Să plagieze o diplomă de absolvire!”

Un an de când Mica nu are viceprimar. ”Privesc dezamăgit cum nu s-a întâmplat nimic…”

SITUAȚIE FĂRĂ PRECEDENT LA MICA. Tiberiu Zelencz va fi schimbat dintr-o funcție pe care încă nu o deține

O nouă GAFĂ LA MICA. S-a convocat o ȘEDINȚĂ ORDINARĂ a CL ilegală – FOTO

Administraţie

Dej | S-a VOTAT: banii pentru cultură și distracție, redirecționați către SĂNĂTATE – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

loading...

Consilierii locali din Dej s-au întrunit în această după-amiază, de la ora 15, într-o ședință de îndată. Acesta s-a ținut în sala mare a Primăriei, o încăpere mai spațioasă care le-a permis aleșilor – protejați corespunzător cu măști și mănuși – să păstreze o distanță de siguranță între ei.

Consilierii au avut pe ordinea de zi un singur proiect de hotărâre care a vizat ”aprobarea rectificării bugetului local al Municipiului Dej și al spitalului Municipal Dej”. Așa cum Dej24.ro a anunțat încă de ieri, executivul a decis să redirecționeze banii alocați pentru organizarea Zilelor Municipiului Dej, Toroc FEST și altor evenimente către Spitalul Municipal Dej, Ambulanța Dej și cabinetele medicale de medicină de familie.

Este vorba despre suma de 590.000 lei. Din aceasta se va achiziționa aparatură medicală de strictă necesitate la Spitalul Municipal Dej (aparatură ventilație artificială și alte dispozitive medicale), se vor cumpăra materiale de protecție, măști cu filtru, combinezoane de protecție și soluții pentru dezinfecție pentru personalul Ambulanței Dej, în timp ce la cabinetele de familie vor ajunge materiale necesare pentru buna desfășurarea a activității. Din aceeași sumă vor fi achiziționate materiale, echipamente, dezinfectanți și alimente pentru persoanele aflate în izolare.

Ședința prezidată de Anamaria Kovrig a durat doar 10 minute. Consilierii locali din Dej au votat în unanimitate proiectul de hotărâre și astfel banii alocați inițial culturii vor ajunge la capitolul ”sănătate”.

La final, deși nu există capitolul ”Diverse” la ședințele de îndată, consilierul Varga i-a cerut primarului să găsească o soluție pentru ca ședințele să se desfășoare online (la fel ca în alte orașe din țară). Morar Costan a dat asigurări că următoarea întrunire se va desfășura în acest fel.

Vezi declarațiile făcute în ședință în MATERIALUL VIDEO de mai jos:

GALERIE FOTO de la ședință pe pagina de facebook Dej24.ro:

Continuă să citești

Administraţie

Dej | Cele două spații UNDE ar putea fi cazați medicii, polițiștii, jandarmii sau pompierii, la nevoie

Publicat acum

pe

loading...

Cel puțin două locații sunt luate în calcul de autoritățile locale din Dej în cazul care cadre medicale, polițiști, pompieri sau jandarmi vor avea nevoie de cazare.

Așa cum Dej24.ro a anunțat încă de ieri, Comitetul Local pentru Situații de Urgență (CLSU) Dej a decis să asigure spații de cazare, în caz de nevoie, pentru cadrele medicale (Spitalul Municipal Dej, Ambulanța Dej, medici de familie) care lucrează în Dej, precum și pentru polițiști, jandarmi sau pompieri.

Din informațiile noastre, cele șase camere de cazare de la Parcul Balnear Toroc sunt luate în calcul de autorități. Un alt spațiu la care s-a gândit executivul este cantina din Piața Agroalimentară, acolo unde sunt de asemenea camere de cazare.

Continuă să citești

Administraţie

Ședință de îndată, mâine, la Dej

Publicat acum

pe

loading...

Consilierii locali din Dej se vor întruni mâine, 24 martie, de la ora 15, în cadrul unei ședințe de îndată.

Pe ordinea de zi se află un singur proiect de hotărâre care vizează ”aprobarea rectificării bugetului local al Municipiului Dej și al spitalului Municipal Dej”.

Proiectul are legătură cu măsurile anunțate astăzi de municipalitate (detalii AICI).

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare